Holbæk lider også under HCS


Holbæk lider også under HCS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ny Holbæk Kommune har også haft voldsomme problemer med nyt affaldssystem

FAABORG-MIDTFYN: Proppede skraldespande , som står efterladt ude ved vejen, og frustrerede borgere som kimer forsyningsselskabet ned.

Det lyder som noget, man kender alt for godt fra Faaborg-Midtfyn Kommune for et par måneder siden.

Men det er faktisk et scenarie for, hvordan det ser ud i Holbæk lige nu.

Der har renovationsfirmanet HCS ligesom i Faaborg-Midtfyn Kommune overtaget ansvaret for affaldstømningen og har haft det siden 1. juni.

- Vi har haft rigtig mange problemer. Mange har ikke fået tømt, som de skulle, og vi har lavet glemmelister på 130 til 140 husstande om dagen. Og jeg frygter, at det kun er toppen af isbjerget, fortæller Søren Christensen (V), han er formand for Teknik og Miljøudvalget i Holbæk Kommune.

Med toppen af isbjerget henviser han til, at forsyningsvirksomhederne nok har fået 130 henvendelser om dagen, men at telefonerne har været blokeret, så der sandsynligvis er nogen, som ikke er kommet igennem, ligesom der i visse tilfælde kun er en enkelt eller to fra en vej, som har ringet ind.

Og senere har det vist sig, at hele vejen blev sprunget over.

Bøde for glemte spande

- Vi har været i kontakt med HCS dagligt, og der er da også rettet op på noget, men det er slet ikke på plads endnu, fortæller Søren Christensen.

Et af problemerne er, ifølge Søren Christensen, at de ansatte ikke har været tilfredse med deres arbejde, og derfor har der været en voldsom udskiftning.

Fra 1. august er indkøringsperioden i Holbæk slut. Det betyder, at kommunen nu kan begynde at kræve bod fra HCS, hvis nogle spande bliver glemt.

- Jeg mener, det er 200 kroner pr. glemt spand, og det stiger til 500, hvis den ikke bliver hentet den følgende dag. Så det kan da blive mange penge, siger Søren Christensen.

Slagelse udsat

I den ny Slagelse Kommune skulle HCS have overtaget affaldsordningen fra 1. maj. Men det er blevet udsat til september.

Blandt andet for at undgå at starte med ugetømning i sommeren som i Faaborg-Midtfyn.

- Der var problemer med rutelister, og spørgsmål om de nye containere blev leveret til tiden, og så besluttede vi at udsætte aftalen for at komme i gang så godt som muligt, siger Lars Hansen, der er servicedirektør i kommunen.

Han har set på problemerne i blandt andre Faaborg-Midtfyn Kommune og Holbæk Kommune, men er alligevel fortrøstningsfuld.

- De vandt udbuddet. Og jeg har en forventning om, at de lever op til det. Det skal de bevise, men det var en særordning, at vi udsatte starten. Men selvfølgelig er vi vidende om problemerne i Holbæk og Faaborg-Midtfyn, og det har vi også fortalt videre til HCS, siger han.

Holbæk lider også under HCS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce