Tre unge blev i dag varetægtsfængslet i fire uger for at have begået hjemmerøveri torsdag aften i Sallinge på Midtfyn.

Midtfyn: I midten af Retssal 3 i Retten i Svendborg står tre tomme stole. Foran sidder dommeren let ophøjet, mens anklager og forsvarer sidder på hver sin side. En efter en træder de tre sigtede personer ind i retssalen, og deres tunge skridt bryder salens trykkende stilhed.

De tre unge personer, to mænd på 16 og 20 år og en kvinde på 26 år, er fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør i Retten i Svendborg. De tre unge kender hinanden og er alle fra Ringe. Varetægtsfængslingen sker på baggrund af en mistanke om, at de tre unge torsdag aften begik hjemmerøveri i Sallinge på Midtfyn. Derudover varetægtsfængsles de to unge mænd for en mistanke om vidnetrusler.

Uden for retssalen sidder den sortklædte unge mand på 16 år foroverbøjet med krydsede arme og rynkede bryn og venter på, at grundlovsforhøret går i gang. Hans mor er mødt op, og politiet har givet dem lov til at kramme en enkelt gang, hvorefter der lyder enkelte snøft fra den 16-årige. Den unge mands mor tager herefter plads bagerst i retssalen, hvorfra hun kan overvære sin søn, som sætter sig på en af de tre varme stole foran dommeren.

Den 20- årige mand, iført sorte joggingbukser og -trøje og med bare tæer i flade kinasko, vælger stolen yderst til venstre. Lige da han sætter sig, kaster han et blik på den 16-årige, der har taget pladsen yderst til højre. Den 20-årige løfter brynene, som om han skal til at sige noget, men inden han åbner munden, når en af de fire politimænd at stoppe ham:

- Husk aftalen, I må ikke snakke sammen, påminder politimanden dem.

Til sidst træder den 26-årige kvinde stille ind i lokalet. Iført en grå trøje, pink joggingbukser med et dødningehoved-print på det ene bukseben og crocs-sko sætter hun sig på den sidste tomme stol i midten. I tavshed sidder de tre sigtede unge og venter på, at grundlovsforhøret skal begynde.

Fra hundehandel til hjemmerøveri

Torsdag aften begår de to unge mænd ifølge sigtelsen hjemmerøveri i Sallinge, hvor de overfalder en mand med tre knytnæveslag rettet mod ansigtet. Tidligere på dagen har de tre unge været på ofrets adresse for at købe en hundehvalp af ham, men da ofret ikke føler sig tryg ved de unge, afviser han at sælge hvalpen til dem. De to mænd på 16 og 20 år og kvinden på 26 år tager ophisede derfra.

Men ved 22-tiden vender de to unge mænd tilbage til ofrets adresse, hvor de smadrer ruder og trænger ind i ofrets hjem. Herefter råber de:

- Vi smadrer dig, hvis du ikke giver os din hund.

Dernæst overfalder de ofret med tre knytnæveslag, stjæler hundehvalpen og flygter fra stedet. Da de er på vej væk, truer de ofret ved angiveligt at sige:

- Så vil vi ikke høre mere fra dig.

De tre unge bliver kort tid efter anholdt af politiet, og hvalpen er atter genforenet med sin ejer.

Tilbage i Retten i Svendborg nægter de tre unge sig alle skyldige. De to unge mænd nægter desuden at udtale sig. De bliver herefter ført ud af retssalen af politiet, som sørger for, at de to ikke snakker sammen. Tilbage sidder den 26-årige kvinde på den midterste stol foran dommeren. Hun afgiver herefter sin forklaring for lukkede døre.

- Det er et spørgsmål om, at de sigtede ikke må kende til hinandens forklaringer, siger anklager Stephanie Reby som begrundelse for dørlukningen, som nægter offentligheden adgang til resten af grundlovsforhøret.

Efter en time og 40 minutter er grundlovsforhøret slut.

- Alle tre er varetægtsfængslet i fire uger på baggrund af en påvirkningsrisiko, så de ikke forstyrrer efterforskningen, forklarer anklager Stephanie Reby og fortsætter:

- Den 20-årige mand er derudover varetægtsfængslet på baggrund af en gentagelsesrisiko, da han tidligere har været dømt for personfarlig kriminalitet, fortæller anklageren.

  • fyens.dk