kv17

Som ung var De Konservatives spidskandidat til det kommende kommunevalg meget aktiv i spejderbevægelsen, og her lærte han de dyder, der har banet vejen til succes i hans forskellige karrierer.

Ringe: Jeg elskede spejderlivet som barn, og jeg stoppede først som 19-årig, hvor jeg som patruljefører var med til at vinde Danmarksmesterskabet, siger Søren Clemmensen og forklarer, at det var konkurrencemomentet, der fascinerede ham.

- Det gjaldt om at få tingene gjort rigtigt og hurtigt og ordentligt. Det har ligget dybt i mig altid, og det gør det stadigvæk, siger den 73-årige politiker, der er opvokset i Odense men har boet i Ringe de seneste 44 år.

Søren Clemmensen

Parti: De KonservativeAlder: 73 år

Civil status: Gift med Ulla, har to børn

Fritidsinteresser: Golf

Yndlingsbog: As the Crow Flies, Jeffrey Archer

Livret: Min søns og min hjemmelavede medister

Motto: Ærlighed varer længst

År i politik: 24

De ekstra ting

Vi har bedt den konservative spidskandidat om at finde en ting frem, der har haft stor betydning for ham, og han har valgt en speciel tørklædering, som hans far lavede til ham, da han var ulveunge.

- Den er skåret ud af et stykke balsatræ og skal forestille en indianer. Du drømmer ikke om, hvor mange gange jeg er blevet spurgt om, hvor man kunne købe sådan en, siger han med en varm stemme og indvier os i sit barndomshjem.

Det gjaldt om at få tingene gjort rigtigt og hurtigt og ordentligt. Det har ligget dybt i mig altid, og det gør det stadigvæk

Søren Clemensen

- Min mor var syerske og formand for deres fagforening, og min far var maler, og de var rigtig gode socialdemokrater begge to. Jeg fik ikke noget økonomisk med hjemmefra men masser af kærlighed, så det var et godt hjem at vokse op i, siger Søren Clemmensen, der tog en akademisk handelsuddannelse og var ansat som administrerende direktør i ostepulverfabrikken Lactosan gennem 26 år, inden han som 60-årig valgte at gå på pension.

Der var så mange andre ting, jeg gerne ville kaste mig over, siger han og fortæller, at især golfspillet havde vundet hans hjerte.

- Jeg ville gerne være formand for Dansk Golf Union, og efter jeg stoppede på arbejdsmarkedet, lykkedes det mig at blive valgt som formand inden for to år. Det var ulønnet og svarede til et halvtidsjob, men det har givet mig et hav af spændende oplevelser gennem otte år, som jeg absolut ikke ville være foruden, siger han med et overbevisende smil.

Søg heldet

Udsigten over de grønne områder fra stuen på Kildevangen i Ringe er storslået. I den 180 kvadratmeter store ejendom har Søren Clemmensen boet med sin kone, Ulla, siden 1973, fået to børn, og her kunne parret for to år siden fejre guldbryllup.

- Hvis jeg en gang skulle skrive mine erindringer, skulle bogen hedde "forfulgt af held", for det føler jeg faktisk, jeg har været. Tingene har flasket sig for mig, men jeg ved jo også, at heldet kun kommer til den, der har opsøgt det, siger han og aflevere et velment råd til de unge i dagens Danmark.

- I skal vende jeres tanker indad og overveje, hvad i virkelig kunne tænke jer. I skal ikke hoppe med på en modebølge og ende med en uddannelse og et job, som i ikke bryder jer om, men som forældrene eller omgangskredsen eller tendensen har ført jer frem til. Lyt til, hvad i selv synes, og hvad i bedst kan leve med, lyder rådet fra De Konservatives spidskandidat.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Debat: Fattighjælp eller finansieringstilskud

Debat: Fattighjælp eller finansieringstilskud

Analyse: Højlydte konservative har det svært med samarbejde

Analyse: Højlydte konservative har det svært med samarbejde

4
Debat: De Konservative bedrager vælgerne

Debat: De Konservative bedrager vælgerne