Spidskandidat for Radikale Venstre, Søren Hillers, er blevet formet af de lærere og skoler, han selv har stiftet bekendtskab med. Derfor er skolevæsenet også blevet hans levevej.

Horne: Hver morgen står 43-årige Søren Hillers op og pakker skoletasken. Den er ikke fyldt med kladdehæfter, skolebøger og Chromebooks, men med fagblade, computer og alverdens vigtige papirer, som han skal bruge i sit virke som skoleleder på Brobyskolerne.

- Jeg siger altid til eleverne, at de skal holde orden i deres tasker, men jeg er ikke selv for god til det, erkender han.

Hjemme hos spidskandidaten

I ugerne op til kommunalvalget besøger Midtfynsposten og Ugeavisen Faaborg på skift partiernes spidskandidater for at lære menneskene bag politikerne lidt bedre at kende.Vi har bedt kandidaterne om at vælge en ting, de synes, siger noget om dem som mennesker. Denne ting vil danne udgangspunkt for interviewet.

Søren Hillers er blevet bedt om at vælge en ting, som siger noget om ham som menneske, og valget er faldet på skoletasken, som følger ham i hans virke hver dag.

- Jeg er et skolemenneske, og jeg har selv gået på alle mulige skoler, som har formet mig gennem med tid. Efterskolen var et vendepunkt i mit liv. Jeg var ikke sådan en knægt, hvor det faglige bare gled ned uden hårdt arbejde. Den erkendelse nåede jeg frem til på efterskolen. Men også den erkendelse, at man kan nå meget, når man gør en indsats og tager sig selv seriøst, forklarer han.

Søren Hillers

Navn: Søren HillersParti: Radikale Venstre

Alder: 43 år

Civil status: Gift med Lone, parret har tilsammen 5 børn.

Fritidsinteresser: Løb, cykling, historie, samfund, en god krimi.

Fødested: Havndrup, Midtfyn.

År i politik: Medlem af Radikale Venstre i en årrække, men endnu ingen erfaring fra kommunalbestyrelse.

Søren Hillers er uddannet skolelærer og har arbejdet med ledelse siden 2005.

- Jeg sætter stor pris på hver dag at møde en masse ansatte, der brænder for deres arbejde. Og ikke mindst mødet med børnene, det er jo dem, vi er der for, siger han.

Humor og positivitet

Beder man Søren Hillers om at fremhæve, hvilke værdier, han mener, er vigtige for ham, nævner han humoren.

- Jeg forsøger at have en positiv tilgang til tingene. Der er altid noget positivt, man kan trække ud af selv de største tragedier, forklarer han.

- Min far døde i foråret. Han var gammel og dement, og sådan skulle det være. Men nogle af de sidste gange, vi var sammen, grinte vi og havde det sjovt. Det er nogle gode minder at have, siger han.

- Det gælder i alle livets sammenhænge. Kan man få humor og smil ind i en samtale, så er det nemmere at finde en løsning sammen, hvis det måske er noget, der ikke er så nemt at tale om.

Tanker i løbeskoene

Søren Hillers bor i en villa på Horne Landevej sammen med sin hustru Lone og et enkelt hjemmeboende barn. Den sammenbragte familie har i alt fem børn, og så er der naturligvis hunden Simba. En glad og nysgerrig Golden Retriever.

- Jeg er opvokset på en gård, så jeg har et tæt forhold til dyr. Simba og jeg er gode venner, og har jeg noget, jeg spekulerer på, så er en gåtur med Simba gennem Horne en rigtig god måde at tænke nogle tanker på, forklarer Søren Hillers, som også gerne snører løbeskoene.

Den seneste tid har de dog været sat ufrivilligt på hylden.

- Jeg har haft en skade, men jeg er så småt ved at komme i gang igen. Det gør mig godt. Nogle af de største beslutninger, jeg har taget i mit liv, er faldet på plads under en løbetur. Man ser tingene på en anden måde, når man løber, går eller cykler, siger han.

Søren Hillers kom til Horne i 2013, og her er han glad for at være.

- Jeg kan godt lide, at der ikke er langt til vandet. Og så er her en masse engagerede mennesker, der vil noget med det sted, de bor. Det er meget inspirerende at være en del af, siger han.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.