Hjemme hos spidskandidaten: Drengen fra "kulbunken" endte i Dyreborg

Palle Andersen flyttede til Dyreborg i 1994 og gennem sit hverv som postbud samt en vejbod med kartofler, asparges og jordbær lærte han hurtigt området og lokalbefolkningen at kende. Foto: Maria Retoft Pedersen

Hjemme hos spidskandidaten: Drengen fra "kulbunken" endte i Dyreborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Palle Andersen, spidskandidat for Borgerlisten, har været på en både fysisk og følelsesmæssig rejse fra Kyndbyværket ved Jægerspris til fiskerlejet ved Dyreborg

Dyreborg: På væggen i villaen på Dyreborgvej hænger det flot indrammet.

- Jeg fik billedet af min kone til en fødselsdag, og det blev jeg rigtig glad for. Hun havde fået det af en arbejdsforbindelse, og hun synes, jeg skulle have det. Det betyder meget for mig, siger 54-årige Palle Andersen, spidskandidat for Borgerlisten og peger på værket. Motivet er den historiske Vesterport fra Faaborg By.

- Faaborg og hele området omkring betyder rigtig meget for mig. Jeg er glad og taknemmelig for, at jeg kom hertil, understreger han.

Derfor har han valgt, at "hans ting" skulle være billedet af byporten i ugeavisens artikelserie.

 

Palle Andersen
Alder: 54Fødested: Kyndbyværket, Jægerspris

Fritidsinteresser: Spiller bordtennis i Faaborg, billard i Haastrup samt dyrker fitness. Er frivillig i VAFF. Derudover er historie og rejser store interesser samt en passion for Liverpool FC.

Livret: Oksekød med et godt glas vin til.

År i politik: Politisk aktiv i op mod 30 år. Sad i byråd i 2001-2007 for Socialdemokratiet. Det seneste halve år for Borgerlisten.
Billedet af Vesterport har Palle Andersen fået af sin hustru. Foto: Maria Retoft Pedersen
Billedet af Vesterport har Palle Andersen fået af sin hustru. Foto: Maria Retoft Pedersen

Voksede op ved kyndbyværket

Palle Andersen blev født ved Kyndbyværket ved Jægerspris, hvor hans far var arbejder. I forbindelse med kraftværket var vokset en by af embedsboliger, hvor værkets ansatte boede.

- Der var både købmand, slagter, bager, tennisbaner og lignende. Det var et godt, trygt og lukket samfund at vokse op i, husker Palle Andersen, der boede sammen med sin far og tre søstre.

Forældrene blev skilt ganske tidligt.

- Min far en af en dem, jeg har lært allermest af. Han havde det hårdt, men han var aldrig sur. Han lærte mig at have respekt for andre og tro på det bedste i folk. Det er noget, jeg har taget med mig, forklarer han.

Kærligheden førte til Dyreborg

Palle Andersen har arbejdet mange år i postvæsenet, og da han lærte sin nuværende hustru, Malene Skafte Andersen, at kende, fik han flyttet sin arbejdsplads til Faaborg, hvor han også blev postmester i en længere årrække.

- På den måde tog jeg på en fysisk rejse, men også en slags livsrejse. Her fik jeg familie, børn og et helt nyt liv, forklarer han.

Palle Andersen begyndte hurtigt at spille fodbold i Horne samt ved hjælp af en vejbod med kartofler, jordbær og asparges kom han hurtigt i snak med lokalbefolkningen.

Og med posten kom han rundt og lærte hele området at kende.

I dag er det ikke kun kærlighed til konen men også til sit lokalområde med skov, strand og vand, der gør, at han ikke kunne forestille sig at bo et andet sted.

 

OL i haven

Palle og Malene har tre børn. Og da de var mindre, arrangerede parret hvert år en OL-dag for venner og familie med fakler, indmarch, konkurrencer som sækkevæddeløb, kartoffelstafet og naturligvis uddeling af præmier i haven i Dyreborg.

Og det er i virkeligheden meget sigende, for Palle Andersen går ikke af vejen for en god fest.

Derfor valgte han og hustruen Malene også at få en kirkelig velsignelse af deres borgerlige ægteskab i 2015.

En anden stor passion er fodbold. Udover selv at have udøvet sporten, har han en særlig svaghed for FC Liverpool, og den har han smittet resten af familien med.

- Undtagen min yngste datter, og det generer mig lidt, siger han med et grin.

Senest var familien en tur på Anfield i august.

Rejser er nemlig også noget, familien sætter pris på. De seneste år er turen dog oftest gået til USA.

Den næste rejse er endnu ikke planlagt, men det kunne da være en anledning, når Palle og Malene i 2019 kan fejre deres sølvbryllup.

Hjemme hos spidskandidaten: Drengen fra "kulbunken" endte i Dyreborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce