Hjem til Faaborg


Hjem til Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sarah Dalskov og Thorbjørn Haslund stammer begge fra Faaborg-området, har gået i gymnasiet sammen og haft fritidsjob i brugsen sammen. Nu er de medejere af klinikken i Holkegade sammen med Lars Kensmark

De unge rejser fra Faaborg, når de er færdige med gymnasiet. Til en af de store byer. Får en god uddannelse. Slår sig ned andre steder i landet. Og er tabt for Faaborg for altid.

Sådan går det tit. Men ikke altid. Nogle vender tilbage.

For eksempel Sarah Dalskov og Thorbjørn Haslund, de to yngre læger, som har indgået kompagniskab med Lars Kensmark, så det nu er tre ligeværdige partnere, der ejer lægeklinikken i Holkegade.

- Ja, vi gik i parallelklasse i gymnasiet. Og vi havde fritidsjob sammen i brugsen. Så det er jo lidt sjovt, at vi nu arbejder sammen igen, siger Thorbjørn Haslund.

Sarah rejste til København for at læse medicin. Thorbjørn til Aarhus. Efter endt studium og uddannelse til speciallæger på sygehuse og praksisser rundt omkring har de slået sig ned med deres familier i Faaborg-området.

- Mine forældre bor stadig i Pejrup. Og min kones forældre i Falsled. Det har selvfølgelig også spillet ind i forhold til børnene. Det har været meget posivivt at vende tilbage. Man kender jo en masse, som har boet her hele tiden, og det har givet en lethed i overgangen. Nogle af mine patienter kender jeg i forvejen, og det har også været positivt. Vi har været meget glade for at komme tilbage, siger Thorbjørn Haslund, som inden længe flytter ind i et nyrenoveret hus ved Bøjden Havn sammen med sin kone og to børn.

Inden familien vendte tilbage til Faaborg, boede de to år i New Zealand, hvor han også arbejdede som læge.

Lars Kensmark, Sarah Dalskov og Thorbjørn Haslund fejrede treenigheden med en reception i de dejlige omgivelser i Holkegade.
Lars Kensmark, Sarah Dalskov og Thorbjørn Haslund fejrede treenigheden med en reception i de dejlige omgivelser i Holkegade.
Foto: Palle Søby Eriksen

Skønne rammer i Holkegade

Sarah Dalskov, 39 år, købte sig ind i klinikken 1. januar og havde inden da været ansat hos Lars Kensmark godt et års tid.

40-årige Thorbjørn Haslund købte sig ind i klinikken 1. juli.

Det nye kompagniskab blev fejret med en reception i fredags, hvor gæsterne også fik lejlighed til at se de imponerende rammer i den gamle apotekerlade fra 1710 i Holkegade.

Her har Lars Kensmark drevet soloklinik siden 2001. Og det er bestemt ikke alle lægehuse, der kan fremvise så lækre og charmerende faciliteter.

- På de to skærme her kan vi om morgenen få et samlet overblik over dagens patienter. Eller vi kan vise billeder af noget fra behandlingerne, som vi måske er i tvivl om og gerne vil spørge de andre om. Eller bare vise små opløftende og sjove hændelser fra dagligdagen, forklarer Lars Kensmark og viser to kæmpestore tv-skærme i det store personalerum øverst oppe.

I modsætning til sine to kompagnoner stammer han ikke selv fra Faaborg, men nærmest fra Sønderjylland - ja han har været en del rundt i landet, som han siger.

Men han blev lokket til Faaborg af sin kone, Anne Kensmark, der i øvrigt er ansat som sygeplejerske i klinikken. Hun er datter af Kirsten og Poul Styrbæk i Faaborg.

- Da jeg oplevede hendes venner og så alle de dejlige mennesker her, kunne jeg se, at vi kunne få et godt liv hernede. Det var jo et vigtigt valg, for det var nok et valg, vi traf for resten af livet, siger Lars Kensmark, 51.

- Jeg oplever en udvikling og ser klart nogle muligheder for området. For eksempel Faaborg Outdoor Event, Fynske Fristelser og alt det, der foregår på Steensgaard, nævner han som eksempler på "det godt liv", der leves i og omkring Faaborg.

De tre læger har i alt 5000 patienter, og der er ansat både sygeplejerske, jordemoder, bioanalytiker og lægesekretærer. I alt er der ni arbejdspladser på klinikken.

Reelt har Sarah Dalskov og Thorbjørn Haslund overtaget de ydernumre, som lægerne Jørn Borring og Jørgen Rise tidligere havde. Lars Kensmark købte deres ydernumre, da de gik på pension, netop med henblik på at indrette det lægehus, der nu er en realitet.

Foto: Palle Søby Eriksen
Foto: Palle Søby Eriksen

Hjem til Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce