Her går det godt: Flere penge til Korinth Kro

Renoveringen af kroen er i fuld gang, og nu er der kommet flere penge i puljen at gøre godt med. Arkivfoto

Her går det godt: Flere penge til Korinth Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

400.000 kroner i LAG SØM-midler tilfalder de frivilliges arbejde i Korinth. Også et andet lokalt projekt er blevet tilgodeset.

Korinth/Faaborg: Det er ikke længe siden, at de frivillige, der arbejder hårdt på at få renoveret og genskabt Korinth Kro, kunne glæde sig over at få tildelt 825.000 kroner fra Realdania-fonden Underværker. Nu er projektet også blevet tilgodeset med 400.000 kroner fra LAG SØM.

Foreningen Korinth Kro ønsker at renovere bygningerne og gentænke kroen som et moderne outdoor hostel med cykelværksted og cykelhotel, udendørs hængekøjehus, udekøkken, vildmarksbad, bålplads og plads til heste. Korinth Outdoor Hostel vil tilbyde overnatning og udleje lokaler til fest, foreningsbrug, møder, kurser og lignende. Kroen har tidligere fået LAG-midler til renovering af anneks med sovepladser.

- Vi er så glade. Med de beløb, vi nu har fået, mangler vi kun lidt småpenge, inden vi kan gennemføre anden etape af renoveringen. Inden længe er vi færdige med annekset, og så ved vi jo allerede, hvad vi skal i gang med, siger Finn Kyhn, Foreningen Korinth Kro.

I anden etape af forvandlingen fra forsømt kro til forsamlingssted vil de frivillige renovere Borgersalen, som bliver mødested for lokale såvel som turister ved foredrag, fest, foreningsmøder og andre kulturelle arrangementer. Renoveringen omfatter borgersalen med tilhørende faciliteter som industrikøkken, toiletfaciliteter, facade, veranda og 12 sovepladser.

Vi er så glade. Med de beløb, vi nu har fået, mangler vi kun lidt småpenge, inden vi kan gennemføre anden etape af renoveringen. Inden længe er vi færdige med annekset, og så ved vi jo allerede, hvad vi skal i gang med
Finn Kyhn, Foreningen Korinth Kro
LAG SØM
LAG SØM står for Den Lokale Aktionsgruppe for Syd-, Øst- og Midtfyn.Der var i denne runde samlet ansøgt for omkring 3,7 millioner kroner, mens der var godt 1,1 millioner kroner i puljen at dele ud af.

Der var indkommet 12 ansøgninger, hvoraf 6 projekter blev tilgodeset.

Udover Korinth Kro og Fiskehuset i Faaborg fik Øksendrup Cider, Sulkendrup Mølle, DanaDynamics og Ollerup Delingsførere del i pengene.

- Realdania sparker døre ind

Fra starten havde hele projektet et budget på 14-16 millioner kroner.

- Men det er vi for længst gået væk fra, for vi kunne ikke blive ved med at vente på at komme igang. Det er klart, at man må finde nogle kompromisser. Når vi 8-10 millioner i alt, så får vi et godt outdoorhostel, vurderer Finn Kyhn og tilføjer, at det indtil nu er lykkedes at skrabe omkring 1,5 millioner sammen.

- Men det er svært at gøre op, for folk har også hjulpet til med håndværksassistance og lignende, understreger han.

Han er ikke i tvivl om, at den helt store bevilling fra Realdania har banet vejen for at få flere penge i kassen.

- Når Realdania giver penge, så bliver det set som en slags blåstempling af projektet. Og det har været med til at sparke nogle døre ind.

Er man interesseret i at se, hvor langt de frivillige er kommet med renoveringen, inviterer Foreningen Korinth Kro til åbent hus søndag den 3. juni klokken 14-16.

Penge til gammelt røgeri

Også Fiskehuset i Faaborg kan glæde sig over at have fået del i midlerne. Fiskehuset, som har til huse i Det Gamle Røgeri på havnen i Faaborg og består af røgeri, fiskeudsalg og restaurationsområde, modtager 100.000 kroner. Pengene skal blandt andet bruges til, at man igen kan begynde at ryge kød og ikke kun fisk i røgeriet. Derudover ønsker forretningen sit eget isværk, da det vil servicere de mange turister, fx sejlere, der henter fisk i butikken, lyder det i beskrivelsen.

Der er også planer om at etablere en luge til pandekagesalg samt flere siddepladser i restaurantdelen.

Der var samlet ansøgt om 3,7 millioner kroner, da LAG SØM skulle uddele midler i årets 2. ud af tre runder.

Her går det godt: Flere penge til Korinth Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce