Her er en sang for alle minderne

Landevejens farende svende var som altid på plads og klar med festlige indslag på Egeskov Marked.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Her er en sang for alle minderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som altid bød Egeskov Marked på kræmmerboder, dansetelte og masser af besøgende fra hele landet

EGESKOV: -Må man ta' hunden med sig ind i himlen. Den er sød, og den har vær't min bedste ven.

Landevejsriddernes stemmer runger i ølteltet midt på Egeskov Marked, imens hænderne er kærligt placeret på brystet.

Én af deres venner har grebet mikrofonen, og da han begynder på "Jeg er sigøjner", og så er alle hans venner stimlet sammen på dansegulvet.

- Den sang betyder så meget for os, fordi vi har mistet mange af vores venner på landevejene i år. Dem hylder vi i dag, fortæller Jytte "Mælkebøtte" Jensen.

En tæt tåge af røg fusionerer med lugten af daggammel sved og øl, og selvom det kradser i næsen og pladsen er trang, ser ingen af delene ud til at genere hverken landevejrsridderne eller de andre gæster.

- Vi har det bare så sjovt, griner søstrene Birthe Jacobsen og Janni Borch, der hvert år deltager i folkefesten på Egeskov. Uden deres mænd.

- De skal på arbejde hele dagen, men vi skal bare skeje ud. Det er ren fest og ballade, og sådan skal det være, fortæller Janni Borch.
Der var trængsel og menneskemylder på markedspladsen.
Der var trængsel og menneskemylder på markedspladsen.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Frøsnappere og Smirnoff

Deres fridag startede allerede tidligt i går morges, da de to søstre med deres mor under armen drog af sted med toget fra Odense til Kværndrup.

Her stod menuen på frøsnappere, kold kakaomælk og Smirnoff Ice, som de skåle- de med, imens de fik småsludret lidt med de øvrige passagerer. Størstedelen skulle, ligesom Janni og Birthe, af i Kværndrup og på Egeskov Marked.

Syv timer senere lader søstrene sig henrykt kaste rundt på dansegulvet til tonerne af Fede Finn og Funny Boys's "Kærligheden brænder". Denne gang har de fået selvskab af deres fars gamle kollega, Preben Hansen.

- Jeg passer på dem, ja jeg gør. For der er mange mænd, der er ude efter dem, forklarer han med et glimt i øjet, før han igen river dem ud på midten af gulvet og lader musikkens toner bestemme rytmen.

Foreningen Foderstoffen fra Rudme har for første gang nogensinde slået et telt op på markedspladsen, hvor den byder på wienerbrød, kaffe og sandwichs.

- Vi synes, det er gået rigtig godt indtil videre. Vi ligger jo lige ved indgangen, så her kommer masser af mennesker, fortalte Jakob Bonde-Hansen.

Mylder

Udenfor myldrer flere tusinde mennesker rundt imel lem de mange boder, der byder på alt lige fra porcelæn, uægte tæpper og smykker til ristede pølser og brændte mandler. Efterhånden som timerne går, bliver poserne fyldt mere og mere op.

Nogle fortsætter festen et andet sted i byen og bliver ved til den lyse morgen. Andre tager tidligt på aftenen hjem for at betragte deres nyindkøbte skatte.

Næste år går det løs igen.

Her er en sang for alle minderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce