Helhedsplan i Ringe: Multipark og foreningshus igen i støbeskeen

Sådan kunne et fremtidigt multihus i Ringe tage sig ud. Tegningen er et foreløbigt udkast til det projekt, som der blev arbejdet med i 2017. Illustration: Mutopia

Helhedsplan i Ringe: Multipark og foreningshus igen i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsgruppe brygger på en helhedsplan for området ved Midtfyn Fritidscenter og Guldhøj med inddragelse af aktører som multiparkprojektet, borgerhusbanden, Nordagerskolen og fritidscenteret.

Ringe: Nu skal der pustes nyt liv i planerne om et midtfynsk multihus med plads til lidt af hvert. En kommunal arbejdsgruppe med teamleder Theis Bavnhøj Hansen fra By. Land og Kultur er gået i gang med at lave en helhedsplan for området ved Midtfyns Fritidscenter og Guldhøj.

Det arbejde har ellers ligget ret stille, siden politikerne i efteråret sagde nej til at udskyde planlagt renovering af Nordagerskolen i et eller to år. Det stak en kæp i hjulet på planerne om en multipark/foreningshus ved Midtfyns Fritidscenter. Styregruppen bag projektet havde været i gang i flere måneder, og var blandt andet i dialog med skolens ledelse om muligheden for at lægge noget af undervisningen i et nyt multihus. Derfor bad Nordagerskolen om en udsættelse, mens de muligheder blev undersøgt nærmere.

Når de forskellige interesser er afdækket, skal vi i dialog med noget rådgivning for ligesom at få et blik for hele området.
Teamleder Theis Bavnhøj Hansen

Flere ideer er velkomne

På en måde er tavlen visket ren, og foreløbig har arbejdsgruppen holdt et par møder for at få en nærmere beskrivelse af, hvilke ønsker og behov forskellige interessenter har. Multiparken og skaterbanen ligger der et ret detaljeret forarbejde om, og borgerhusbanden, der begyndte med at foreslå et Foreningernes Hus i det gamle sygehus før jobcenteret kom på tale, har også udtrykt nogle klare idéer om, hvad sådan et hus kan rumme. Borgerhusbanden med et netværk på omkring 30 lokale foreninger fra Ringe-området og folkene bag multipark-planerne er med i arbejdsgruppen. Det er Nordagerskolen og Midtfyns Fritidscenter også.

- Det er glædeligt, at det er blevet bredt ud, og flere synes at være interesseret i at være med i et fælles hus. Det er på ingen måde en lukket proces - skulle nogen sidde med en fornemmelse af at være overset og de kunne have interesse i at være med, så må de endelig henvende sig, opfordrer Theis Bavnhøj Hansen.

- Når de forskellige interesser er afdækket, skal vi i dialog med noget rådgivning for ligesom at få et blik for hele området, tilføjer han.

Helhedsplan klar sidst på året

Der er afsat 300.000 kroner til konsulentbistand, og de fysiske rammer, som skal kikkes efter i sømmene, er Midtfyns Fritidscenter, sportspladsen nordfor, foreningsfløjen Guldhøj og den tomme 56-bygning midt i Guldhøj-komplekset.

Theis Bavnehøj Hansen forventer, at helhedsplanen vil være færdig engang sidst på året, og at den bliver en del af beslutningsgrundlaget for, hvad der skal ske med Guldhøj-komplekset. Her råder Faaborg-Midtfyn Kommune over 3439 kvadratmeter, som i den omfattende kvadratmeteranalyse fra konsulentfirmaet Brøndum & Fliess beskrives som relativt dyre i drift og vedligeholdelse. I rapporten foreslås bygningerne solgt helt eller delvis med en anslået indtægt på henholdsvis 14,8 eller 5,9 millioner kroner. Ved fuld rømning ville der blive behov for at genhuse 14 foreninger andre steder.

Det var blandt andet den udsigt, der fik Torben Smith (SF) til at rejse sagen om Guldhøj-kompleksets fremtid på det seneste økonomiudvalgsmøde.

- Jeg ville egentlig foreslå, at der blev nedsat en arbejdsgruppe til at analysere, om Guldhøj kan bruges til et Foreningernes Hus, før der eventuelt kom et forslag om at sælge. Jeg fik oplyst, at der allerede er en arbejdsgruppe i gang med blandt andet at se på det, og det er jeg godt tilfreds med, siger Torben Smith.

Helhedsplan i Ringe: Multipark og foreningshus igen i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce