Helhedslisten: Selvstyre til Faaborg


Helhedslisten: Selvstyre til Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSLAG: Listen mener, at hvert område i ny storkommune skal have sit eget minibyråd
FAABORG: De store økonomiske beslutninger skal træffes af en fælleskommunal bestyrelse. Men hvordan pengene sidenhen bruges, skal være op til de minibyråd, der varetager de enkelte områders interesser.

Sådan lyder Helhedslistens vision for en kommende syd- eller sydvestfynsk storkommune med deltagelse af Faaborg. Beslutningerne skal nemlig træffes så tæt på den enkelte borger, som muligt, også efter kommunalreformen. Nærdemokrati er kodeordet, erklærer Per Bjarnt på Helhedslistens vegne.

- Se bare på amterne. Der er ikke ret mange i Faaborg, der interesserer sig for de beslutninger, amtsrådet inde i Odense foretager. Hvis der er en 40-50 kilometer til rådhuset, mister man den nære kontakt til politikerne, vurderer han.

Hvis det stadig skal være muligt at møde de lokale politikere ved købmandens køledisk, skal en ny storkommune ledes af 30 til 50 politikere, lyder Helhedslistens forslag. Kommunen skal så deles op i en håndfuld områder, der får hvert sit minibyråd.

- Minibyrådet skal tage sig af de ting, der kun vedrører borgerne i de enkelte områder, for eksempel skoler og børnehaver. Alt det, der har betydning for hele kommunen, eksempelvis vejvæsenet, skal være fælles, forklarer Per Bjarnt.

Ingen gode argumenter

Hvis Faaborg kommer i kommune med de øvrige sydfynske byer, bliver det ifølge Helhedslisten måske Faaborg-politikerne, der får ansvaret for vejene, mens Egebjerg-politikerne får erhverslivet som ansvarsområde og Svendborg tager sig af uddannelserne.

- Så hvis en politiker vil være med til at træffe beslutninger om skolerne i Faaborg, skal vedkommende altså også tage sig af vejene i Svendborg?

- Ja, sådan er det, når posterne skal fordeles, siger Per Bjarnt.

Helhedslisten vil dog allerhelst slippe for en reform.

- Jeg har ikke se nogle gode argumenter for, hvorfor kommunerne skal lægges sammen. Men med de opgaver, regeringen vil give os, kan vi ikke være alene, konstaterer Per Bjarnt.

Listen foretrækker en kommune bestående af Faaborg, Haarby, Egebjerg ogBroby. Alternativet er at gå sammen med Svendborg, Egebjerg og Gudme.

Helhedslisten: Selvstyre til Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce