Hele Midtfyn skal arbejde sammen i ny, fælles forening


Hele Midtfyn skal arbejde sammen i ny, fælles forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale kræfter arbejder på at danne en ny forening, Vores Midtfyn, der skal forene erhvervsliv, butiksliv, lokalråd, foreninger og skoler.

Midtfyn: Sammen er vi stærkest. Det synes at være mantraet bag en ny forening, Vores Midtfyn, der formentlig ser dagens lys i 2019.

Foreningen vil bestå af erhvervsliv, butiksliv, lokalråd, bymæglere, Imagegruppen under Byforum, foreninger og skoler. I hvert fald som planerne ser ud lige nu.

- Her kan vi stå sammen som frivillige organisationer, og hvis der er et eller andet, der skal "angribes" i forhold til kommunen, så står vi også meget stærkere, siger Annette Poulsen fra Imagegruppen, der er pennefører på projektet.

Der findes allerede et hav af mindre samarbejder rundt omkring i det midtfynske, men målet med Vores Midtfyn er at brede samarbejderne endnu mere ud.

- Formålet med Vores Midtfyn er at udfolde det eksisterende samarbejde, der er på tværs, og så samle det i en fælles struktur, siger Annette Poulsen.

Det handler også om at bruge af hinandens kompetencer.

- Vi har snakket om at gå ind og løfte opgaver for foreninger, måske de mere administrative opgaver, siger Annette Poulsen.

En anden idé går på at ansætte en såkaldt landsbymægler tilsvarende de bymæglere, man allerede kender i Ringe og Faaborg, der skal bistå de virksomheder, der er i landsbyerne.

På budgettet i 2019

Selvom der stadig mangler et godt stykke benarbejde, før den endelige drejebog til Vores Midtfyn er færdig, er det, ifølge Annette Poulsen, blevet bekræftet, at politikerne skal drøfte foreningen, når der er budgetforhandlinger om næste års kommunale økonomi i august.

- Men hvorvidt de hopper med på hele eller dele af projektet, ved vi ikke endnu, så der ligger noget benarbejde i at få politikerne til at forstå, hvad det her handler om, siger Annette Poulsen, der også skal i dialog mere flere foreninger og kulturinstitutioner.

- Vi har en plan om, at vi i 2019 forhåbentlig er rullende i en eller anden god form, siger hun.

Hele Midtfyn skal arbejde sammen i ny, fælles forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce