Heldagskolen flytter til Korinth: Lokalråd dybt skuffet over beslutning

Den gamle Brahetrolleborg Skole bliver i fremtiden hjemsted for Heldagsskolen. Men det er helt forkert, mener Mette Abrahamsen, formand for Korinth Lokalråd. Hun og lokalrådet er dybt skuffet over politikernes beslutning mandag aften. Foto: Palle Søby

Heldagskolen flytter til Korinth: Lokalråd dybt skuffet over beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for Korinth Lokalråd Mette Abrahamsen finder det beskæmmende, at lokalrådet ikke er blevet hørt i spørgsmålet om flytning af Heldagsskolen til den gamle Brahetrolleborg Skole.

Korinth: - Vi er dybt skuffede og rystede. Vi har helt klart håbet på, at Brahetrolleborg Green Care, landbrugsskolen og efterskolen i fællesskab kunne få lov at indtage Brahetrolleborg Skole med deres velgennemtænkte projekt og med så store udviklingsmuligheder for byen. Det er næsten ikke til at bære, at politikerne har valgt at ignorere den mulighed.

Reaktionen er både skarp og kontant hos Mette Abrahamsen, formand for Korinth Lokalråd, efter et flertal i kommunalbestyrelsen mandag aften besluttede at flytte Heldagsskolen fra Vantinge til den gamle Brahetrolleborg Skole - på bekostning af Bjarne Clemmensens uddannelsesprojekt, Brahetrolleborg Green Care, som skulle skabe et Campus Korinth for unge, der gerne vil i gang med en ungdomsuddannelse.

- I forhold til Heldagsskolen har vi stor forståelse for, at de har nogle håbløse rammer i dag. Men det er jo paradoksalt, at deres eneste reelle valgmulighed har været Brahetrolleborg Skole på et tidspunkt, hvor kommunen selv har sat skolen til salg, og der rent faktisk var en køber, siger Mette Abrahamsen.

- Vi er ikke blevet hørt

Hun er også dybt skuffet over den måde, lokalrådet er blevet hørt i sagen. Eller rettere mangel på samme.

- Vi er på ingen måde blevet hørt i forhold til flytning af Heldagsskolen. Kommunen har sådan set lovet sig selv, at de vil lave lokalsamfundsvurderinger, når de flytter mange arbejdspladser. Og hvis man havde lavet en sådan lokalsamfundsvurdering i forhold til Campus Korinth holdt op imod Heldagsskolen, har jeg vanskeligt ved at se, at det ikke skulle falde ud til fordel for Campus Korinth. At man bevidst vælger ikke at involvere lokalrådet eller lytte til borgerne er jo beskæmmende, siger Mette Abrahamsen.

Campus bedre for byen

Hun mener, at Campus Korinth ville være en langt bedre løsning for byen.

- Det ville give en vækst i beskæftigelsen, og det kommer Heldagsskolen selvfølgelig også til. Men der ville være en masse afledte effekter af Campus Korinth. Det ville give efterskolen mulighed for at vokse, det ville give landbrugsskolen mulighed for at vokse, og der ville være Brahetrolleborg Green Care. Det overstiger jo langt, hvad Heldagsskolen vil give.

- Samtidig underbygger det nogle af de styrkepositioner vi har i vores lille by i dag: Naturen, outdooruddannelsen på efterskolen og de grønne uddannelser på landbrugsskolen. Med al respekt for Heldagsskolen er det "bare" en skole.

- Vi har en brugs, som ville have gavn af, at der kom en masse nye unge mennesker til byen. Det ville give byen et boost, for det ville være kostelever, som ville bo i byen. Heldagsskolens elever bliver jo blot kørt til og fra skolen hver dag.

- I lyset af, at vi i allerbedste fald kun har en halv Solskrænten tilbage, ville Campus Korinth kunne tilføre byen både liv og dagligvarehandel, påpeger Mette Abrahamsen.

Det lykkedes ikke tirsdag eftermiddag at træffe borgmester Hans Stavnsager for at få hans kommentar til Mette Abrahamsens kritik af, at lokalrådet ikke er blevet ordentligt hørt.

Heldagskolen flytter til Korinth: Lokalråd dybt skuffet over beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce