Heftig debat om boligområde

Boligkarreens højde blev det store debatemne. Illustration: Point

Heftig debat om boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tonen var skarp, da omkring 100 borgere gav deres mening tilkende om den nye bydel ved Ringe sø

RINGE: Der blev debatteret og kommenteret ivrigt, da der i aftes var arrangeret borgermøde om et nyt, stort boligområde ved Ringe sø og golfbanen.

Omkring 100 borgere mødte nemlig frem på Ringe Bibliotek, og det betød, at der måtte sættes flere stole frem, så alle kunne få en siddeplads i den store sal.

Og det fik indledningsvis det store smil frem hos formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Grete Justesen (K), som var udpeget til at lede mødet.

- Det er dejligt og glædeligt, at så mange er mødt frem i dag, lød det fra formanden, inden hun gav ordet videre til planlægger i kommunen, Lisbeth Sommerlund.

Hun indledte aftenens møde med en gennemgang af forslaget til den nye lokalplan.

Planen er, at der skal opføres omkring 42 parcelhuse, fem boligøer med omkring 100 tæt-lav huse samt en boligkarré på 530 meter og 13 meter høj. Her skal der være restaurant, lokaler til golfklubben, 70 lejligheder uden bopælspligt og mulighed for en butik.

Boligkarré i skudlinjen

Og netop den store boligblok blev omdrejningspunktet, da ordet blev givet frit.

Jens Peter Kristensen var blandt andet bange for områdets grønne karakter.

- Vi har gjort så meget for at få et skønt område, men det byggeri vil tiltrække sig meget opmærksomhed og blive en stopklods. Man kunne godt tage hensyn til andre end en golfspiller, fremførte han.

Også Bent Jacobsen var bekymret for placeringen.

- Det er flot på mange måder, men placeringen bekymrer mig. Det vil være en skygge og skærm for borgerne i området. Og så er det tilmed lejligheder uden bopælspligt, som skal være der, lød det fra Bent Jacobsen.

Og de mange indvendinger fortsatte i en lind strøm, og så måtte Grete Justesen berolige forsamlingen.

- Vi hører, hvad I siger. Og vi tager alle bemærkningerne med. Vi er her ikke for at pådutte jer noget. Det er kun et forslag, sagde mødelederen.

Men det stoppede ikke kritikken mod det store byggeri. Flere mente, at der ikke var taget hensyn til naboerne Svend og Marianne Rasmussen, som havde advokat Peter Flint Jensen til at føre deres ord i aftes. Byggeriet skal nemlig placeres ni meter fra deres grund, hvor de selv vil opføre omkring 55 gårdhuse.

Grim kolos

Aftenens største bifald tilfaldt Lissi Sander, som er med i Søkomiteen. Hun kaldte bygningen for en grim kolos for enden af søen.

- Det kan I ikke være bekendt. Hvorfor tager I ikke hensyn til lokalbefolkningen . Jeg anbefaler, at I har respekt for andre, sagde hun til stor jubel.

Lokalplanen er i høring til den 26. august og godkendes formentligt sidst på året.

[size=2]1049435

[/size]

Heftig debat om boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce