Heerup vender tilbage til Faaborg

Foto af maleriet "Båden trækkes ud" af Henry Heerup, olie på træ 1955 132 x 130 cm. Foto fra udstillingsbrochuren.

Heerup vender tilbage til Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kendte kunstner er ikke mere, men det er hans billeder. Nu udstilles to familiers samlinger i Faaborg

FAABORG: Om en uge åbner en enestående Hee-rup-udstilling i Faaborg.

Det er børn af to familier, der kendte den berømte Cobra-kunstner Henry Heerup, som nu lader alle interesserede se de malerier, han efterlod dem.

De to ægtepar, der kendte Henry Heerup, var biografparret Ruby og Knud Langå Jensen i Faaborg samt Alma og Vagn Nielsen i Husum.

Udstillingen er arrangeret af to døtre af Ruby og Knud Langå Jensen - Rikke Folke Olsen og Hanne Stubbe Østergaard - samt deres mænd Ole Folke Olsen og Bernt Stubbe Østergaard plus tidligere museumsinspektør Anders Rehde Nielsen og Kunstforeningen for Faaborg og Omegn.

Jyske Bank er sponsor. Anledningen er 100-året for Henry Heerups fødsel den 4. november 1907.

Hovedparten af de værker, der udstilles, er fra familien Nielsen og familien Langå Jensens samlinger. At de to familier kom til at kende hinanden, skyldes Anders Rehde Nielsen, der skabte forbindelsen, da han blev museumsinspektør på Faaborg Kulturhistoriske Museer.

Værkerne er siden gået i arv og er rigt repræsenteret i Faaborg, blandt andet også mange personlige ting.

På udstillingen vil der blive vist en lille film, der består af optagelser, som Knud Langå Jensen er mester for samt klip fra Allan Daugaard Hansens film om Herup, en sekvens, hvor Heerup maler billedet "Båden trækkes ud".

To familiers Heerup

Knud Langå Jensen (1915-2001) og hans hustru Ruby Langå Jensen (1918-1997) blev meget tidligt interesserede i kunstnergruppen Cobra, som blandt andre Hee-rup og Jorn var med i.

Og allerede i 1951 besøgte Heerup parret Faaborg for første gang.

Samme år købte de deres første Heerup-værk, en granitskulptur ved navn "Højttaleren".

Alma Nielsen (1918-2001) og Vagn Nielsen (1917-1986) begyndte allerede under 2. Verdenskrig at samle på Heerup. Og det sluttede først i 2001. De havde været med i DSU i 1930'erne og blev her interesseret i kunst. Og i 1947 arrangerede de en vandreudstilling med værker af Heerup og Carl Henning Pedersen.

Udstillingen i Faaborg har titlen "To familiers Heerup" og vil blive vist på Konservesgården fra lørdag den 27. oktober klokken 11. Da er der fernisering.

Udstillingen kan ses frem til og med søndag den 11. november. Den er åben tirsdag til søndag kl. 11-15
"Helios-Billedet" af Henry Heerup, olie på masonit 1962. Et udsmykningsarbejde til biografen. Foto fra udstillingsbrochuren.

Heerup vender tilbage til Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce