Overdrager ansvaret for Havnestuen til "Havnestuens venner" - vi ønsker ikke længere at være udsat for den hårde kritik, lyder det fra bestyrelsesformand Allan Thorsfelt.

Faaborg: To ugers tumult omkring Havnestuen efter fyringen af lederen igennem seks år, Anne Jensen, får nu Røde Kors til at trække sig helt ud af driften for at overlade nøglerne - plus det økonomiske ansvar - til gruppen, der kalder sig Havnestuens Venner.

I en pressemeddelelse skriver bestyrelsesformand Allan Thorsfelt, at Røde Kors er parate til at overdrage Havnestuen og har forstået, at "Havnestuens-venner" er klar til at overtage ansvaret straks.

"Baggrunden for beslutningen er, at vi ikke længere ønsker at være udsat for den hårde og - hvad vi oplever - helt uberettigede kritik, som vi har været udsat for fra en mindre gruppe af borgere. Ingen kan være tjent med den til tider optændte og unuancerede debat, der har været på det seneste," skriver Allan Thorsfelt.

Røde Kors trækker samtidig den underskudsgaranti, som organisationen har stillet for Havnestuen.

"Røde Kors har, foruden at stille en underskudsgaranti årligt siden overtagelsen, overført 100.000 kroner til driften, som nu skal skaffes på anden vis. Røde Kors' love tillader ikke, at vi fortsætter med at støtte, hvis vi ikke også driver aktiviteten, lyder det fra Allan Thorsfelt.

Han sender samtidig en stor tak til de frivillige, der sprang til, da over halvdelen af Havnestuens frivillige trak sig i protest mod det, de opfattede som en uretfærdig fyring af Anne Jensen.

"Tak til de mange engagerede frivillige, som har bidraget til at gøre stedet så afholdt; især de frivillige som trådte til, da der virkelig var brug for dem. Tusind tak for en fantastisk indsats, lyder det fra Allan Thorsfelt.

Fred og ro, tak

Beslutningen glæder Anne Jensen, der har været hovedpersonen i sagen, siden Røde Kors opsagde hende i slutningen af januar.

- Det er jeg rigtig glad for. Jeg har allerede været i kontakt med mange af brugerne, som siger at de også er glade. Nu ser jeg frem til, at der nu kommer noget fred og ro omkring Havnestuen, siger hun.

Anne Jensen har tilkendegivet, at hun er parat til at starte igen som leder med det samme.

- Men nu vil jeg kontakte min fagforening på mandag, for at høre, hvordan jeg skal forholde mig i forhold til fyringen. Jeg synes, jeg har været udsat for at modbydelig hetz, siger hun

Også Kirsten Stricker, som talsmand for de frivillige, der bakkede Anne Jensen op, er glad for at, Røde Kors nu trækker sig.

- Jeg er fantastisk glad for, at det hjalp at protestere. Det var den her løsning, vi synes er allerbedst, og vi er klar til at tage ansvaret. Men vi er lidt forsigtige endnu, for vi har ikke set noget officielt. Men nu tager vi i hvert fald derned mandag morgen, siger hun.

Sammen med den sociale indsats overdrager Røde Kors også en driftskonto på cirka 100.000 kroner og en egenkapital på godt 400.000 kroner, der er øremærket fra en tidligere overdragelse til en eventuel senere flytning af Havnestuen. Egenkapitalen må således ikke bruges til den daglige drift.

- Vi har været glade for at kunne hjælpe Havnestuen og dens brugere i den tid, hvor vi har haft mulighed for det. For Røde Kors er det væsentligt, at Havnestuen er et godt sted at være for alle brugere og frivillige, hvilket desværre ikke var tilfældet tidligere. Med det ønske, der nu er fra "Havnestuens-venner", giver vi stafetten videre i håbet om, at der kan blive ro omkring driften og dermed fortsat være trygge rammer for de mange brugere af Havnestuen, skriver Allan Thorsfelt.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
Kritiker roser Røde Kors for storsind

Kritiker roser Røde Kors for storsind

1
Madmor har lagt strid bag sig: Havnestuen er mit liv

Madmor har lagt strid bag sig: Havnestuen er mit liv

Anne Inez Jensen, Faaborg, fylder 60 år

Anne Inez Jensen, Faaborg, fylder 60 år