Havnestue bombe under køkken

Helle Pedersen, leder af storkøkkenet, har skrevet til socialudvalget og fortalt om konsekvenserne af den billige mad i Havnestuen. FOTO: Anders BROHUS

Havnestue bombe under køkken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROTEST: Kommunen underminerer eget storkøkken med tilskud til Havnestuen - og billig mad

FAABORG: Med Social- og Sundhedsudvalgets indstilling til budget 2005 om fortsat at støtte værestedet Havnestuen i Havnegade lægger udvalgets medlemmer i realiteten en bombe under kommunens eget storkøkken, der leverer mad til kommunens ældre.

Den billige mad i Havnestuen - et måltid på en ret til 25 kroner - får nemlig de ældre til at blive væk fra storkøkkenets kantine på Tømmergården, hvor den faste to retters-menu - som også er den menu, der bliver kørt ud til de ældre, der ønsker det - koster 50 kroner. Helle Pedersen, der leder storkøkkenet, siger:

- Tidligere kom der en 30-35 ældre dagligt og spiste i vor kantine, nu er vi nede på en 12-15 stykker. Vi kan meget nemt ende i den situation, at vi må lukke kantinen - og at vi må forhøje prisen på den mad, som vi kører ud til de ældre.

- Men der er vel fri konkurrence?

- Jamen, med det kommunale tilskud til Havnestuen er der jo netop tale om unfair konkurrence. Vi er fuldstændig brugerfinansieret - der er ikke noget tilskud i vore budgetter. Og nu kan vi ikke holde budgetterne.

Helle Pedersen har skrevet til Social- og Sundhedsudvalgets medlemmer og udtrykt sin bekymring over konsekvensen af udvalgets ønske om fortsat at støtte Havnestuen.

Bjarne Tychsen (DF) bekræfter, at han er med i indstillingen fra udvalget om at bevare tilskuddet til Havnestuen, men han tilføjer, at der er opsat nogle klare krav til Havnestuen for at få tilskud.

- Blandt andet har Havnestuen fået at vide, at vi ikke længere vil acceptere den billige mad, siger Bjarne Tychsen, og han tilføjer:

- Mit personlige løsningsforslag er, at Havnestuen sætter sin pris lidt i vejret, og at storkøkkenet sænker sin pris lidt i kantinen, så der bliver ens pris for mad de to steder.

Social- og Sundhedsudvalget drøfter sagen på sit møde på tirsdag.

Havnestue bombe under køkken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce