Havn ruster sig til turistboom


Havn ruster sig til turistboom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt år for avnen i faaborg, der er blevet sat rekord i antal af overnatninger og udvidelse af marina påbegyndes måske allerede næste år

FAABORG: Faaborg Havn er ved at blive en turistport, hvor det strømmer ind med hård valuta.

Igen i år sætter antallet af overnatninger på marinaen rekord, og en udvidelse af antallet af bådpladser er nært forestående.

Samtidig arbejder havne-foged Lasse Olsen meget målrettet på at gøre Faaborg til anløbssted for store krydstogtskibe.

Lasse Olsen har opgjort antallet af gæstende både til 14.150, cirka 500 flere end sidste år, og når man regner med, at der i snit er fire mennesker pr. båd, vil det altså sige, at havnen har taget mod omkring 60.000 overnattende gæster, og det gør havnen til den mest benyttede på Fyn.

Brug for 120 ekstra pladser

Pladsen er for trang. I øjeblikket står 120 til venteliste til en fastliggerplads, og havnefoged Lasse Olsen og de ingeniører, der er sat på projektet, er i fuld gang med at sætte streger til to udvidelser af marinaen, én der vil give godt 100 pladser ekstra og et mindre projekt, der vil give yderligere 50-60 pladser.

- Vi har politisk opbakning, så jeg tror, vi allerede kan slå i gang i løbet af 2008, spår havnefogeden.

Salgsfremstød

Sammen med Fyntour har han samtidig travlt med at markedsføre perlen i Øhavet som anløbshavn for store krydstogtskibe med velbjærgede turister, som i stigende omfang sejler Østersøen tynd.

Lasse Olsen har netop været på en messe i Hamborg for at "sælge" Faaborg som anløbssted for de store rederiets krydstogtskibe, og næste år venter et lignende salgsfremstød i Miami, USA.

- Det er en fornøjelse at lave PR for Faaborg og Øhavet, for jeg kan helt oprigtigt sige, at jeg ikke kender noget sted, der er smukkere. Indsejlingen gennem Øhavet tager sig fuldstændig fantastisk ud fra dækspladsen på et krydstogtskib, hvor man kommer op i højden. Det er en enestående oplevelse. Øerne skærmer samtidig så godt af, at der altid er læ, modsat for eksempel Visby på Gotland, hvor 12 anløb i den forgangne sæson måtte aflyses på grund af for hårdt vejr på Østersøen.

- Skibe med en dybgang på syv meter kan stort set altid gå ind og lægge til ved reden ved Bjørnø, og herfra er der kun 10 minutters sejlads med en tenderbåd ind til Faaborg.

- Vi kan tager mod skibe fra 50 og op til 200 meters længde med 1000 eller flere krydstogtsgæster ombord. De vil lægge en stor omsætning på Sydfyn og være gode ambassadører for egnen, for hvis Faaborg bliver et sted, som krydstogtskibene vil gæste, så bliver det også et sted, mange andre vil være nysgerrige efter at se, forklarer Lasse Olsen.

Egeskov og eventyr

Fyntour vil sørge for, at gæsterne kan blive transporteret rundt til aktiviteter og udflugter over de mest af Fyn, blandt andet til Egeskov og H. C. Andersens Hus, altså attraktioner med verdensry.

Men der bliver også aktivitetsmuligheder i nærområdet, for eksempel guidede ture på cykel eller gåben i selve Faaborg, en picnictur til Bjørnø, watersports ved Hotel Faaborg Fjord eller sejlads med en skonnert i Øhavet.

Lasse Olsen gør dog opmærksom på, at havnen har sine begræsninger:

- Vi kan have otte-ti turistbusser til at holde klar, men snakker vi 20-30 stykker begynder vi at få et problem, så jeg regner ikke med at vi skal have daglige anløb af krydstogtskibe. seks-otte stykker i løbet af en sæson vil nok være passende, vurderer han.

Havn ruster sig til turistboom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce