Harmonikasammenstød på Torvet


Harmonikasammenstød på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort fremmøde, da harmonikaspillere fra hele verden optrådte til torvedag. Men det var en kun 10-årig dreng, der løb med roserne

RINGE: - Det er flot gået af sådan en lille en. Og så er han oven i købet alene deroppe uden nogen til at hjælpe sig.

80-årige Ras Vesterdal fra Ryslinge havde som så mange andre svært ved at få øjnene fra en dreng, der havde våget sig op på scenen, da den årlige Harmonikafestival i går formiddag var henlagt til Torvet i Ringe. Her var der samtidig arrangeret torvedag, og det fik hundredevis af borgere til at strømme til. Selv ikke en regnbyge i ny og næ kunne spolere den gode stemning.

Drengen, som tiltrak så stor opmærksomhed, er 10-årige Rasmus Schade fra Køge. Sin unge alder til trods er det sjette gang han optræder på festivalen, som slutter i dag. Derfor er sceneskræk heller ikke noget, han kender til, bedyrede han efter sin optræden.

- Jeg begyndte at spille harmonika som fire-årig. Min far købte en til mig og min bror, som han lærte mig at spille på. I dag er jeg ude og optræde mindst en gang om måneden. Det giver lidt ekstra håndører, forklarede Rasmus Schade, der har Lille Palle som idol.

Ildsjæle viser vejen

Det er 26. gang, der holdes harmonikafestival i Ringe, og det gør den til den ældste af sin slags. I år er det med deltagelse af cirka 500 musikere fordelt på 70 grupper. De fleste af harmonikaspillerne har rundet 40 år eller mere, men er der også unge i blandt som for eksempel Rasmus Schade.

- Det afhænger meget af, om der er en ildsjæl i lokalsamfundet, der kan få de unge med. Tag byen Egtved ved Vejle. Her er man helt yt, hvis man som ung ikke spiller harmonika, fortalte formanden for Dansk Harmonika- og Spillemands Træfforening, Lene Thingskov Larsen, mens beboerne på den midlertidige campingplads ved Midtfyns Fritidscenter stadig hang over morgenmaden.

Selv begyndte hun at spille i en alder af 10 år. Det er efterhånden 33 år siden, men hun føler stadig, at hun har meget at lære.

- Med tiden finder man ud af, at harmonikaspil er mange ting. Det er også noget af det, vi gerne vil vise med festivalen. For eksempel har vi et helt tema med klassisk musik og et andet med swing og jazz, forklarede hun.

At der ikke er nogen øvre grænse for, hvor længe man kan blive ved med at spille, er russeren Valentin Osipov et bevis på. I en alder af 79 år har han besluttet sig for at tage på sin første turne uden for hjemlandet. Interesserede kan opleve ham, når han klokken 15.30 i dag optræder i fritidscentret.

Harmonikasammenstød på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce