Har svær sklerose og kan næsten ikke gå: Nu vil Erik indfri gammelt væddemål, før det er for sent

Sclerosen gjorde det umuligt for ham at løbe, så siden 2007 har Erik Kolmos i stedet været en flittig golfspiller. Foto: Robert Wengler

Har svær sklerose og kan næsten ikke gå: Nu vil Erik indfri gammelt væddemål, før det er for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømmen er at spille på alle golfbaner i landet, også selvom Erik Kolmos har sklerose og dårligt kan gå. 126 baner ligger bag ham, og nu beder han om hjælp til de sidste 72.

- Det er stukket helt af. Det er helt vildt.

Det siger 65-årige Erik Kolmos om al den opmærksomhed, han har fået fra omverdenen, efter han onsdag lagde et opslag på Facebook.

Heri skriver han, hvordan har fremskreden sklerose og nu efterlyser andres hjælp til at indfri et gammelt mål. Han agter nemlig at nå at spille på alle golfbaner i landet, inden hans sygdom gør det umuligt.

Erik Kolmos har nået 126 baner, men mangler stadig 72. Det var en ven, som fik ham til at gå efter det ambitiøse mål:

- Han har firma i Canada og har også hjulpet mig økonomisk med fees og overnatninger, når jeg skal spille. Og han sagde så til mig, at hvis jeg nu nåede mit mål om alle baner i landet, behøvede jeg ikke betale tilbage. Han er fantastisk og hjælper mig rigtig meget, giver opløftning, hvis jeg er nede og ikke tror på mig selv på grund af min sygdom.

Torsdag morgen var Erik Kolmos opslag, hvor han søger hjælp, delt over 2000 gange, og positive kommentarer og opmuntringer løb stadig ind.

- Det gør mig glad. Men også lidt forvirret, al den her opmærksomhed. Udover at min sygdom rammer mig på mobiliteten, så er det også kognitivt. Hukommelsen og koncentrationsbesvær, forklarer den tidligere efterskolelærer fra Nørre Broby.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Løb 1500 dage i træk

Erik Kolmos har altid været aktiv. Som 27-årig fik han konstateret sklerose, men fortsatte med badminton, adskillige hel- og halvmaratonløb, og over en årrække løb han i mere end 1500 dage i træk.

Siden 2007 har golf dog været den foretrukne sport, efter sygdommen har gjort det sværere at flytte benene.

- Og jeg kan ikke længere gå rundt på banen, men kører så rundt på en handicapscooter, som er bygget om med brede dæk, så den ikke ødelægger banen. Og når jeg står og skal skyde, er det fabelagtig balancetræning, men jeg tager også nogle voldsomme styrt engang imellem, siger han og griner i telefonen.

Erik Kolmos mener, at det er ved at være sidste chance for ham, hvis han skal få rundet alle golfbaner af.

Og udover støtten, han får fra sin ven, bringer Facebook-opslaget ham tættere på.

- Det har faktisk betydet, at mange allerede har sagt, de vil være behjælpelige med en halv billet eller en greenfee. Jeg er meget, meget ydmyg og overvældet over den reaktion, det har fået. Det er helt vildt, siger han.

Har svær sklerose og kan næsten ikke gå: Nu vil Erik indfri gammelt væddemål, før det er for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce