Drømmen er at spille på alle golfbaner i landet, og selvom Erik Kolmos har sklerose og dårligt kan gå, vil han gennemføre. 126 baner ligger bag ham, og nu beder han om hjælp til de sidste 72.

- Det er stukket helt af. Det er helt vildt.

Det siger 65-årige Erik Kolmos om det Facebook-opslag, han lagde ud onsdag eftermiddag. Her efterlyser han hjælp til at indfri sit mål om at spille på alle golfbaner i landet, inden hans sklerose gør det umuligt.

Torsdag morgen var opslaget blevet særdeles populært, delt over 2000 gange, og kommentarerne løb stadig ind.

- Det gør mig glad. Men også lidt forvirret, al den her opmærksomhed. Udover at sygdommen rammer mig på mobiliteten, så er det også kognitivt. Hukommelsen og koncentrationsbesvær, forklarer den tidligere efterskolelærer fra Nørre Broby.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Løb 1500 dage i træk

Erik Kolmos har nået 126 baner, men mangler stadig 72. Det var en ven, som fik ham til at gå efter målet:

- Han er fantastisk og hjælper mig rigtig meget, giver opløftning, hvis jeg er nede og ikke tror på mig selv. Han har firma i Canada og har også hjulpet mig økonomisk med fees og overnatninger, når jeg skal spille. Og han sagde så til mig, at hvis jeg nu nåede mit mål om alle baner i landet, behøvede jeg ikke betale tilbage.

Erik Kolmos har altid været aktiv. Som 27-årig fik han konstateret sklerose, men fortsatte med badminton, adskillige hel- og halvmaratonløb, og over en årrække løb han i mere end 1500 dage i træk.

Siden 2007 har golf dog været den foretrukne sport, efter sygdommen har gjort det sværere at flytte benene.

Et styrt i ny og næ

- Og jeg kan ikke længere gå rundt på banen, men kører så rundt på en handicapscooter, som er bygget om med brede dæk, så den ikke ødelægger banen. Og når jeg står og skal skyde, er det fabelagtig balancetræning, men jeg tager også nogle voldsomme styrt engang imellem, siger han og griner i telefonen.

Erik Kolmos mener, at det er ved at være sidste chance for ham, hvis han skal få rundet alle golfbaner af.

Og udover støtten, han får fra sin ven, bringer Facebook-opslaget ham tættere på.

- Det har faktisk betydet, at mange allerede har sagt, de vil være behjælpelige med en halv billet eller en greenfee. Jeg er meget, meget ydmyg og overvældet over den reaktion, det har fået. Det er helt vildt, siger han.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Elev i Canada: - Du reddede mig

Han var ude at løbe 1500 dage i træk

Han var ude at løbe 1500 dage i træk

Sygdom er ingen hindring

Sygdom er ingen hindring