Fartelefant-ejer Preben Palsgård får flere tilbud om nye motorer til elefantens snabel

Fjellerup: Forleden kunne Fyens.dk fortælle, at den populære fartelefant i Fjellerup ved Ryslinge mangler sin snabel, fordi der er kommet vand motoren, der får snablen til at vinke.

Siden har elefantens ejer Preben Palsgård fået flere henvendelser fra folk, der tilbyder ham nye motorer til snablen.

Desværre har ingen af dem været den rigtige.

- Der findes et utal af motorer, men elefanten er konstrueret til at bruge en bestemt slags. Den er bestilt, men det har vist sig at der er lidt længere leveringstid, fortæller Preben Palsgård, der egentlig havde håbet, at elefanten kunne få sin snabel igen inden påske. Men det ser ikke ud til at kunne lade sig gøre.

- Det er lidt ærgerligt, for elefanten plejer at være et udflugtsmål, fortæller Preben Palgård, der er glad for den interesse, lokalsamfundet viser elefanten.

- Da jeg satte den op i år 2000 var jeg elefantejer, men efterhånden er jeg blevet begrænset til at være elefantpasser, siger han.

Juletræer gennem byen

Elefanten vinker med snablen, når bilister overholder fartgrænsen. I julen satte Preben Palsgård et juletræ ved elefanten, der blev tændt, når snablen vinkede. Det var så populært, at det var med til at sænke gennemsnitsfarten igennem Fjellerup.

Derfor har han planer om at udvide projektet, så der til jul skal stå juletræer hele vejen gennem byen, der på skift bliver aktiveret, når hastighedsbegræsningen overholdes.

- Men det koster jo lidt penge, siger Preben Palgård, der regner med, at prisen vil løbe op i 40-50.000 kroner. Han er derfor begyndt at søge fonde, der kan bidrage til lysshowet.

  • Af: