Hanerne åbnes: Vandforsyning runder 125 år

Vandforsyningens direktør, Bjarne Nebel, ved vandkunsten fra 100-års jubilæet i 1993. Foto: Uffe Tønning

Hanerne åbnes: Vandforsyning runder 125 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag holder Midtfyns Vandforsyning åbent hus for at markere sit jubilæum.

Ringe: Når direktør Bjarne Nebel ser tilbage på vandforsyningens historie i Ringe, så glæder han sig nok i sit stille sind over, at han ikke er ansat på de vilkår som den første bestyrer blev budt i 1903. Fabrikant Adam Bachmann fik ganske vist fribolig og have ud over årslønnen på 1000 kroner, men til gengæld skulle han selv bekoste alle udgifter og reparationer på vandværket.

Det fremgår af det lille jubilæumsskrift, som Midtfyns Vandforsyning udgiver i anledning 125-års jubilæet.

Egentlig blev interessentselskabet Ringe Vandværk stiftet i april 1893, men første gang, at forbrugerne kunne åbne hanerne og få vand fra værket, var i december samme, og bestyrelsen har så valgt at markere jubilæet ved at holde åbent hus på Lombjergevej 22 i Ringe fredag 7. september. Det kan også blive en anledning for mange af vandforsyningens kunder til at se det nye hovedsæde, der blev bygget i 2017. Det foregår mellem klokken 12 og 17. Mellem klokken 13 og 16 er der mulighed for at deltage i en bustur i forsyningsområdet, der strækker sig fra Havndrup og Sdr. Nærå i nord til Øster Hæsinge og Sandholts Lyndelse i syd.

Udvidelsen uden for Ringes byområde begynder i 1964, da Sødinge bliver tilsluttet ledningsnettet. I 1978 omdannes interessentselskabet til et forbrugerejet andelsselskab, og i 2006 skiftede selskabet navn fra Ringe Vandværk til Midtfyns Vandforsyning.

Vand af en god kvalitet til en billig pris døgnet rundt har i 125 år været den primære målsætning, og det er da lykkedes at opfylde den det meste af tiden. Der var lige den vinter i 1939-40, da dele af hovedledningen frøs til, og i nyere tid vil nogle formentlig kunne huske en tre timer lang afbrydelse af vandforsyningen i 1991. Det skete, da en hovedledning blev gravet over i forbindelse med reparation af Fruerlundsbroen over hovedvej 9. Der fossede 1000 kubikmeter vand ud i timen og omdannede vejen til en mindre flod.

Fredag er det andre haner, der får lov at løbe. Der bydes på fadøl - eller vand, naturligvis - og jubilæumsgæsterne kan stille sulten ved en pølsevogn.

Hanerne åbnes: Vandforsyning runder 125 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce