Handicappet pige i fremskridt


Handicappet pige i fremskridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12-årig hjerneskadet pige, der blev flyttet fra Strandvænget, trives på Palleshave.

PALLESHAVE: En 12-årig svært hjerneskadet pige, der fra nytår flyttede fra Børnehusene under Strandvænget i Nyborg til Palleshave, trives så godt på det midtfynske bo- og aktivitetscenter, at det ligner en ren solstråle-historie.

Tidligere skulle der være en vågen vagt hos hende om natten, nu sover en vagt i et lokale i nærheden blot med en babyalarm som kontakt.

Tidligere måtte hun spændes fast i en speciel vogn, hvis hun var med personalet ude at handle. For nylig gik hun selv rundt inde i en butik sammen med en pædagog.

Og hendes medicin-forbrug er trappet ned i samråd med den psykiater fra Odense Universitetshospital, der har tilsyn med hende.

Fast struktur på dagen, trygge rammer, rolige omgivelser og først og fremmest det samme - fantastiske og engagerede - personale er nøgleordene, når forstander for Palleshave, Annette Kjærgaard Sørensen, skal forklare den positive udvikling, der er sket på de fem måneder, der er gået siden flytningen.

Hun understreger, at det ikke er fordi, hendes personale har brugt en ny form for pædagogik, eller at personalet på Strandvænget ikke har været dygtige nok, men at det handler om en struktureret hverdag uden forstyrrende stimulanser, som den 12-årige pige ikke kan kapere.

Skuldrene på plads

At der er sket en stor udvikling bekræftes af afdelingsleder Mette Clement Longsted, der har arbejdet med den 12-årige pige både på Strandvænget og nu på Palleshave.

Hun mærker også på sit eget arbejdsmiljø forskellen imellem at skulle forholde sig til flere handicappede børn med den uro, det giver, og at kunne koncentrere sig om en.

- Nu sidder skuldrene ikke længere helt oppe om ørene, når jeg har været på arbejde en time, siger hun.

På Palleshave har den 12-årige pige sin egen lejlighed i hovedbygningen et stykke fra de øvrige 16 voksne beboere.

Her spiser og sover hun, ser fjernsyn og hører musik.

Og ellers nyder hun at være ude i naturen sammen med pædagogerne og udleve sin trang til fysisk aktivitet ved at hoppe i trampolin eller køre i bocart (en slags mere styrt-sikret gokart).

Om dagen bliver hun kørt med bus til Strandhøjskolen i Nyborg, hvor hun går i skole. I starten skulle der to medarbejdere med i bussen til at passe på hende, men nu klarer én opgaven alene.

Det er til gengæld også den samme, der har kørt hende frem og tilbage hver eneste dag siden januar og er med i skolen også.

Lærer at kommunikere

Pigen har intet sprog, men hun forstår, hvad der bliver sagt og lærer flere og flere tegn, så hun kan kommunikere med sine omgivelser.

I starten var det meningen, at den 12-åriges ophold på Palleshave skulle være midlertidigt, indtil der blev en ledig plads på institutionen RABU i Esbjerg, men Annette Kjærgaard Sørensen håber meget, at pigen kan få lov at blive boende på Palleshave.

Eller måske på Hillerslev Landsbycenter, hvis planerne om at lave handicapboliger her bliver realiseret.

Handicappet pige i fremskridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce