Handelsboss: Længere åbningstider

Detailhandlen i Faaborg har det efter omstændighederne udmærket, men turistsæsonen udnyttes ikke godt nok, og truslen fra butikkerne i Svendborg og Odense lurer i horisonten.
Foto: Robert Wengler

Handelsboss: Længere åbningstider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborgs handelsliv skal satse mere på at gøre noget for turisterne. Potentiale udnyttes ikke, fastslår rapport

FAABORG: Emnet "længere åbningstider" skaber traditionelt hed debat blandt de handlende i Faaborg.

Alligevel vil formanden for Faaborg Handelsstandsforening, Lars Pedersen, foreslå længere åbningstider i turistsæsonen, når Faaborgs handelsliv i den kommende tid skal til debat.

Forleden landede en konsulentrapport om detailhandlen i hele Faaborg-Midtfyn Kommune hos Lars Pedersen, og når det gælder Faaborg, slår rapporten fast, at der er et betydeligt potentiale, som ikke udnyttes i dag.

Rapporten skal i aften præsenteres for Faaborgs handlende ved et medlemsmøde i handelsstandsforeningen, og Lars Pedersens holdning er helt klar.

- Faaborgenserne er allerede flinke til at handle lokalt, så dér, hvor vi kan gøre mere, er for turisterne. Vi skal være villige til at holde mere åbent, siger Lars Pedersen og minder om, at turistsæsonen i Faaborg efterhånden er udvidet til at vare fra påske og frem til september.

Lars Pedersen erkender, at spørgsmålet om længere åbningstider nok igen vil skabe uro i foreningen, men det er en sag, som er nødvendig at få diskuteret, hvis detailhandlen skal styrkes, mener han.

Konsulentrapporten, der er udarbejdet af firmaet Cowi, peger på, at de seneste års udvikling, hvor dagligvarebutikker er flyttet længere væk fra bymidten (Føtex, Netto, Aldi) har ført til færre mennesker i centrum og dermed færre indkøb af tøj, elektronik og andre varer fra specialforretningerne. Jo mere samlet, handelslivet er, jo mere handel bliver der, lader rapporten forstå, og det falder godt i tråd med de planer for at styrke handelslivet i Faaborgs inderste gader, som er på tegnebrættet hos kommunens planlæggere.

Rapporten om Faaborgs detailhandel skal netop bruges til at navigere efter, når kommunens planlæggere i de kommende måneder skal udarbejde en såkaldt masterplan for Faaborgs udvikling.
Foto: Robert Wengler
rundspørge
rundspørge
Foto: Robert Wengler

Handelsboss: Længere åbningstider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce