Han befrier pc'er for virus og tester tyske færgealarmer


Han befrier pc'er for virus og tester tyske færgealarmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Schjødt kalder sig multiekspert, når det gælder elektronik. I det lille værksted på Mørkebjergvej er der hjælp at hente, hvad enten man står med en drilagtig computer eller et dyrt driftsstop på en borerig.

Kundekredsen tæller nogle af de største danske virksomheder som Novozymes og Mærsk, og i denne uge er Flemming Schjødt taget til Holland for at betjene kunder der, men man behøver hverken være multinational eller særligt stor for at få opmærksomhed hos elektronikværkstedet Multixperten med adresse på Mørkebjergvej 2 i udkanten af Faaborg.

Står du med en computer, der er gået i sort med en virusinficeret harddisk, så kan hjælpen være nærmere end du tror. I mange tilfælde kan Flemming Schjødt eller hans medarbejder, Claus Jensen, sikre computeren et nyt liv, og hvis det ikke kan betale sig at lade den reparere, får du klar besked om det.

- Her kommer også en del kunder, som har købt en ny computer i Bilka eller Elgiganten, og gerne vil have hjælp til at komme i gang. Så laver vi opsætning af e-mail og al den slags. Det koster 500 kroner for en typisk opsætning, fortæller Flemming Schjødt.

"Hvis dit fjernsyn går i sort" lyder et lovende opslag på indgangsdøren, og det er tiden nok løbet fra, erkender indehaveren.

- I dag kan man købe et nyt fjernsyn for 1500 kroner, og det kan sjældent betale sig at reparere, hvis noget går i stykker. Mange vælger jo også at få en forsikring med, når de køber apparatet. Men det sker af og til, måske en gang om måneden, at nogen kommer herind med et tv. Og så er det typisk en dyrere model som for eksempel et B&O, siger Flemming Schjødt.

Han er selv udlært som radiomekaniker hos Tukjær Radio dengang det endnu kunne svare sig at skifte komponenter i fjernsyn og musikanlæg. Efter ansættelse i forskellige firmaer, senest Semco, begyndte Flemming Schjødt for 15 år siden som selvstændig og hans slogan er nu som dengang, at Multixperten udfører alt inden for reparationer af elektronik. Så selv om moderne forbrugerelektronik er blevet køb og smid væk, og de private kunder kun tegner en mindre del af omsætningen, er de vigtige for firmaets profil.

Multixperten
Multixperten, Mørkebjergvej 2, Faaborg. Tlf 62 61 60 07.Virksomheden blev grundlagt i 2003 af Flemming Schjødt. Foruden indehaveren tæller personalet hans søster, Lissi Sander, der passer kontor og bogholderi, og Claus Jensen, der bestyrer værkstedet i det daglige.

Multixperten har tidligere haft en medarbejder mere, men det kunne omsætningen ikke rigtig bære, og Flemming Schjødt vurderer, at den aktuelle størrelse er den rigtige for firmaet, som sluttede det seneste regnskabsår med en omsætning på 1,3 millioner kroner og et overskud før skat på 130.000 kroner.

Når prisen er underordnet

Sidste forår blev Flemming Schjødt bedt om at fremstille en speciel komponent, en strømforsyning, til en borerig i Norge. Den gamle var brændt af, og der kunne ikke umiddelbart skaffes en ny. Mens de sad med loddekolberne på værkstedet i Faaborg, lå boreriggen stille, og der stod en mand i København og ventede på at få strømforsyningen fløjet til Norge og ud til boreriggen hurtigst muligt for at begrænse det økonomiske tab for olieselskabet.

- Det må være dejligt, når man skriver faktura?

- Jamen, det er det. Man ved godt, at der ikke kommer nogen klager over prisen, men produktet skal være i orden, erklærer Flemming Schjødts, der sidste år havde omkring 150 rejsedage, fordi firmaets kunder er spredt over det meste af verden. Engang blev det til et halvt år i Brasilien uden pauser hjemme i Danmark.

Mange opgaver er i offshoreindustrien eller inden for skibsfart. Således var Flemming Schjødt og en kollega med, da færgerne Berlin og Copenhagen blev ombygget til Gedser-Rostock-overfarten. De stod for at teste samtlige alarmanlæg på færgerne.

I den kommende tid bliver det til nogle ture til Assens, hvor skoleskibet Georg Stage ligger på værft. Blandt andet skal skoleskibet have helt nyt kommunikations- og navigationsanlæg. Det har Flemming Schjødt lovet en kammerat at hjælpe med at modtage og afprøve, så alt fungerer efter bogen, når Georg Stage sætter sejl senere på året.

Service og reparationer fylder meget i ordrebogen, men Multixperten har også en beskeden produktion. En producent af kornsugningsanlæg til lastbiler får lavet omkring 75 printplader til styringsenheder årligt i Faaborg.

- En så lille og specialiseret produktion kan det slet ikke betale sig at få lavet i Kina, bemærker Flemming Schjødt, der jævnligt er med til at finde skræddersyede løsninger for forskellige virksomheder.

- Det starter ofte med en henvendelse om et eller andet problem og spørgsmålet "Hvordan kan vi gøre det her på en smartere måde?", og så er vi med i udviklingsprocessen lige til vi står med det færdige produkt, forklarer han.

Han befrier pc'er for virus og tester tyske færgealarmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce