Halballer og byfest i fare for at stoppe


Halballer og byfest i fare for at stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRISE: Støtteforening i Brobyværk er truet af opløsning på grund af for få frivillige

BROBYVÆRK: Hver måned tager cirka 350 unge til halbal i Brobyværk, og byen har i 39 år samledes om Tyrolerfesten. Nu er der stor risiko for, at både baller og byfest forsvinder. Samtidig mister idrætsforeningerne de mange penge, der tjenes på arrangementerne.

Arrangør er Brobyværk Støtteforening, og den er for alvor truet af opløsning på grund af for få personer, der vil træde ind i bestyrelsen. Flere medlemmer af bestyrelsen er nemlig flyttet eller er på vej til at flytte fra Brobyværk, og samtidig har nogle mistet gnisten, fordi de savnede opbakning til dette års Tyrolerfest. Efter nytår består bestyrelsen derfor kun af tre personer, og vedtægterne siger, at der skal være syv.

På generalforsamlingen tidligere på måneden kom kun bestyrelsen og formanden for idrætsforeningen. En havde dog tilkendegivet, at vedkommende er parat til at træde ind i bestyrelsen.

På mandag er der indkaldt til ekstraordinære generalforsamling.

- Og kommer der ikke flere, der vil lade sig vælge til bestyrelsen, opløses foreningen, siger Per Svanegaard, der er sekretær i bestyrelsen og fortsat er villig til at gøre et stykke arbejde.

- Det er vigtigt, at vi bevarer halballerne. De unge kan dermed gå i byen under trygge rammer. Den mulighed vil jeg gerne have, når mine børn bliver lidt ældre, siger Per Svanegaard.

Han peger desuden på, at arbejdet i støtteforeningen kan være med til, at tilflyttere meget hurtigt bliver en del af lokalsamfundet.

- Jeg flyttede selv hertil for syv år siden, men i de to seneste år, hvor jeg har deltaget i bestyrelsen, har jeg lært ligeså mange mennesker at kende som i de første fem år, siger han.

Hvert halbal indbringer 6.000-10.000 kroner, mens dette års Tyrolerfest gav 35.000 kroner.

- Det var meget skuffende, da vi tjente cirka 100.000 kroner året før, siger Per Svanegaard.

Typisk kanaliserer støtteforeningen hvert år cirka 100.000 kroner videre til idræts- og ungdomsarbejdet i Brobyværk. Formuen er på en halv million kroner, og den tilfalder idrætsforeningen, hvis støtteforeningen opløses på mandag.

Halballer og byfest i fare for at stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce