Bestyrer og hans kone stopper senest ved årets udgang

Korinth: Bestyrelsen for Korinth Hallen en halv snes kilometer nordøst for Faaborg har besluttet at opsige samarbejdet med halbestyrer Tonny Jensen og hans kone, Gitte Hartmann. Det er begrundet i økonomien.

- Efter kommunens nedskæringer i støtten til de kommunale haller er der bare ikke plads i budgettet til, at vi kan beholde vores halbestyrer fremover. Desværre, siger Jan Hansen, som er formand for bestyrelsen.

Afskedigelsen kommer overraskende nok efter et år, hvor Korinth Hallens regnskab ikke bare balancerer, men har givet et plus på 113.000 kr.

- Ja, det kan virke lidt mærkeligt, at vi tager den her beslutning efter et nærmest historisk regnskabsår. Men det resultat skyldes en række engangsbeløb, blandt andet tilbagebetalinger på gas og el, som vi ikke skal regne med i 2016. Derimod ser det lige nu ud, som om vi får et underskud på 76.500 kroner for i år, siger Jan Hansen.

Det er blandt andet tilskuddet i forbindelse med skoletimer i hallen, der er forsvundet med lukningen af Korinths skole. Og håndbold og megen ungdomssport i hallen er flyttet til de omkringliggende byer, hvor børnene går i skole nu.

- Det er klart, at de vilkår giver os nogle udfordringer. Vi vil gerne udvikle hallen og undgå, at den bare bliver en nøglehal uden menneskelig kontakt. Vi er allerede i gang med nye tiltag, blandt andet vores motionscenter ved siden af, som forhåbentlig trækker en masse folk til. Så jeg tror på, at hallen nok skal klare sig, siger Jan Hansen.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.