Hævn og en stor sommer med bold

Wild Tales handler blandt andet om et bryllup, der får en noget uventet drejning. PR-foto.

Hævn og en stor sommer med bold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommeren 92 vises i Ringe Bio fra 10. september

Wild Tales følger en række personer, der ender i ekstreme situationer.

Først er publikum med på et på et fly, hvor passagererne opdager, at de alle har ét bekendtskab tilfælles, og at deres fremtid mildest talt er usikker. Et andet sted genkender en servitrice den mand, der ruinerede hendes familie. Hun overvejer hævn.

Filmen er konstrueret af seks forskellige episoder, der alle har hævn som omdrejningspunkt.

Strukturen kan minde om film som Four Rooms og Sin City med et stænk galskab fra Pulp Fiction, men 'Wild Tales' er, med sin galgenhumor, helt sin egen. Denne originalitet er hædret med hele 23 priser verden over, og filmen er nomineret til en Oscar tidligere på året.

Wild Tales er produceret af mesterinstruktøren Pedro Almodóvar og lillebror Agustín.

Sommeren 92 er filmen om Danmarks vej til sejr ved Europamesterskabet i fodbold.

Da Richard Møller Nielsen i 1990 bliver træner for det danske fodboldlandshold, har han nærmest alle imod sig: Spillerne respekterer ham ikke, medierne ser ham som visionsløs og kedelig, og sølle fem procent af befolkningen støtter i en meningsmåling op om den nye træner.

Selv er Richard en simpel mand, der sætter sin familie højt, men efter en række ydmygende nederlag og mislykket kvalifikation til EM, sker der noget højst uventet.

Jugoslavien bliver udelukket fra mesterskabet, hvilket giver Danmark en plads blandt de otte bedste hold i Europa. Nu har Richard Møller Nielsen blot 10 dage til at samle sin trup og skabe et stærkt sammenhold blandt landsholdsspillerne.

Sommeren 92 er dels et drama om et lille lands overraskende triumf, der samlede nationen. Dels er det en komisk film om en mand, som alle dømmer ude, men via stålfast vilje og arbejde formår det umulige.

Ulrich Thomsen portrætterer Richard Møller Nielsen, der døde i 2014, og filmen er en hyldest til Danmarks mest succesrige fodboldtræner.

En række unge danske talenter har rollerne som de talentfulde fodboldstjerner. Cyron Melville spiller Brian Laudrup, Mikkel Boe Følsgaard er Kim Vilfort, Gustav Dyekjær Giese råber op som Peter Schmeichel og spasmageren John "Faxe" Jensen spilles af Esben Smed.

Filmen er instrueret af Kasper Barfoed.

Sommeren 92 er første film i Biografklub Danmark og vises fra torsdag i Seniorbio klokken 14. I næste uge fortsætter Sommeren 92 efterfulgt af det danske krigsdrama Krigen.

Ulrich Thomsen har fået mange anmelderroser for sin rolle sin Richard Møller Nielsen. Pr-foto
Ulrich Thomsen har fået mange anmelderroser for sin rolle sin Richard Møller Nielsen. Pr-foto

Hævn og en stor sommer med bold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce