Hærværksbølge over Faaborg


Hærværksbølge over Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG:Følger man med i avisen, kunne man måske fornemme det i forvejen, men nu kan man også læse det sort på hvidt:Hærværk florerer i Faaborg og omegn.

Det viser de seneste statistikker fra Assens Politi, der blev offentliggjort i forbindelse med politikredsens nytårsparole i går.

I 2004 kunne betjentene notere sig hele 202 tilfælde af hærværk i Faaborg Kommune. Det er lige præcis en fordobling i forhold til året før.

Dermed er Faaborg den klart mest hærværksplagede kommune i Assens Politikreds, også set i forhold til indbyggertallet. Men hvorfor det er sådan, kan politiet ikke sige noget om.

- Det kommer i bølger. Af og til en der en gruppe unge, der synes, hærværk er sjovt, og så stiger tallet kraftigt, forklarer politimester Jakob Skov.

Politiet er blevet mere konsekvente med at registrere selv de mindste hærværksepisoder, tilføjer han, men understreger dog, at Faaborg under alle omstændigheder var usædvanligt hårdt ramt i 2004.

- Folk er nødt til at tage sig sammen og stå frem, hvis de ser hærværk. Det er den eneste måde, vi kan få sagerne opklaret på, siger Jakob Skov.

Mindre vold, mere sprit

Bortset fra ridsede biler, smadrede telefonbokse og - ikke mindst - sprængte postkasser, hører Faaborg faktisk til blandt de fredeligste kommuner i politikredsen.

Antallet af voldsepisoder faldt fra 39 året forinden til 28 i 2004, mens Faaborg ligger helt i bund, når det kommer til indbrud. Med 140 indbrud i løbet af året er Faaborg den kommune i kredsen, hvor man har størst sandsynlighed for at have sine ting i fred.

Udover hærværksstatistikken skiller Faaborg sig kun negativt ud på et enkelt område, nemlig når det kommer til færdelsuheld med en fuld bilist bag rattet. Med 12 episoder står Faaborg for mere end en tredjedel af samtlige tilfælde i politikredsen.

- Det stemmer meget godt overens med vores fornemmelse af, at der er mange unge, der kører ræs i Faaborg, siger politiinspektør Ib Rigelsø, der fortæller, at der i løbet af 2005 iværksættes en regional indsats mod spritbilister.

Vestfyn side 13

Hærværksbølge over Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce