I snart 70 år har virksomheden P. E. Andreassen stået for blandt andet overfladebehandling af forskellige materialer på adressen i Ringe.
Virksomheden har mellem 35 og 45 ansatte, og sammen med direktøren, 48-årige René Andreassen, kan de glæde sig over, at deres arbejdsplads er kåret som Årets Virksomhed 2015.
Det er Midtfyns Erhvervsforening, der står bag kåringen, og ifølge foreningens formand, Hans La Cour, får virksomheden prisen, fordi den er en af byens hæderkronede virksomheder, som har klaret krisen - trods betydelige udfordringer.
Virksomheden var lige blevet færdig med en temmelig stor investering, da krisen kom. Det har den formået at ride af.
- Vi byggede 3000 kvadratmeter i 2008, og automatiserede vores produktion, og da var det, at krisen ramte. Vi blev hårdt ramt og fik halveret vores omsætning i løbet af det første år, siger René Andreassen.
Han er tredje generation i virksomheden, der blev startet af hans bedstefar.
- Så jeg kan garantere dig, at vi har været langt nede i forbindelse med krisen. Men det går den rigtige vej, og de seneste tre år har vi haft overskud, forklarer direktøren og tilføjer, at virksomheden i dag kører med treholdskift.
Overfladebehandlingen er og har altid været kerneopgaven i virksomheden.
- Skilteafdelingen er også en god forretning for os. Vi har spredt os på flere forskellige brancher, så hvis det ikke går godt for den ene, så går det forhåbentlig lidt bedre for en anden, siger den 48-årige direktør.
- Vi er hængt meget op på byggebranchen, men laver også til vindmøller og til det offentlige. Det har også været med til at få os gennem krisen, forklarer René Andreassen.

Pris er til medarbejdere

Han har en klar fornemmelse af, at der er en pæn fremgang i byggebranchen.
- Absolut. Man skal passe på, hvad man siger, men jeg fornemmer, det går bedre. Vi henter rigtig meget arbejde i Københavnområdet, mens det går lidt mere trægt på Fyn. Men nu kommer sygehusbyggeriet og letbanen, så det skal også gerne kaste noget mere af sig her på Fyn, siger René Andreassen.
Selv om han gerne havde været krisen foruden, har den et eller andet sted haft en gavnlig effekt i virksomheden.
- Det har været en tid, hvor alle har smøget ærmerne op, og det hele er blevet effektiviseret. Den her pris som Årets Virksomhed er ikke til mig. Det er i høj grad til medarbejderne, siger René Andreassen.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.