Habib i myndighedernes søgelys

- Danmark er et land, hvor kriminelle har det fint, men hvor myndighederne straffer dem, der arbejder hårdt, mener, Amged Adib Habib, der kommer fra Egypten.
Foto: HANS ØSTERGAARD

Habib i myndighedernes søgelys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevarekontrol har beslaglagt 500 kilo varer hos lokal forretningsmand, der tidligere er dømt for skattesnyd

LINDESKOV: - Danmark er et land, hvor kriminelle har det fint, men hvor myndighederne straffer dem, der arbejder hårdt.

47-årige Amged Adib Habib slår ud med hænderne i frustration, mens han viser rundt på ejendommen i Lindeskov ved Dømmestrup.

De samme hænder blev torsdag i denne uge lagt i håndjern af politiet. Det skete i forbindelse med, at han fik besøg af Fødevarestyrelsens rejsehold, der havde fået et anonymt tip om, at manden solgte kolonialvarer fra de store lagerhaller på adressen.

Amged Adib Habib havde dog ikke i sinde at åbne dørene, og derfor blev der tilkaldt en patrulje.

- Jeg holder ferie og skulle på stranden sammen med min familie. Hvorfor skulle jeg så åbne for dem, lyder hans egen forklaring.

Mange besøg

Det er langtfra første gang, den 47-årige forretningsmand får besøg af fødevaremyndighederne på adressen.

Ved tidligere lejligheder har rejseholdet blandt andet konstateret, at varerne ikke var ordentligt beskyttet mod forurening og mod indtrængning af skadedyr, ligesom op mod 70 procent af varerne ikke var mærket på dansk eller noget andet sprog for den sags skyld.

Den 18. juni i år mistede han tilladelsen til at sælge varer såsom sodavand og dåsemad. Et forbud, som ifølge kontrolchef Nils Marling er blevet overtrådt. I alt blev der beslaglagt op mod et halvt ton kolonialvarer i forbindelse med aktionen torsdag.

Amged Adib Habib selv føler, at han er udsat for en regulær klapjagt.

- Se dig omkring. Alt er jo rent og fint, siger han, mens turen går gennem de store lagerhaller, der rummer alt fra malerier til stole, glas og plastikblomster.

- Jeg handler slet ikke med kolonialvarer. Jo, jeg har et lille rum på 30 kvadratmeter omme bagved, hvor der står et par kasser oliven, slik og rødvin. Varer for højst 10.000 kroner. Men jeg har ikke solgt noget derfra i flere måneder, siger han og tilføjer, at der findes mange større butikker, der ikke har styr på papirerne.

- Hvorfor går de så lige efter mig, nærmest sprutter han af indestængt vrede, men svarer så selv på spørgsmålet.

- Det skal jeg sige dig. Det er, fordi jeg har udtalt mig kritisk om deres måde at arbejde på. Intet andet.

Nils Marling, chef for fødevarekontrollen i Odense, afviser kritikken.

- Vi driver ikke klapjagt på enkeltvirksomheder. Når vi i en sag som denne får en klage om, at der foregår et ulovligt salg, så er det noget, vi er nødt til at reagere på. Vi gør altså bare vores arbejde, siger han og tilføjer, at sagen vil blive overgivet til politiet inden for den nærmeste fremtid.

Sag skal behandles igen

Amged Adib Habib har før siddet på anklagebænken i en retssag, senest da han i 2006 blev dømt ved byretten i Odense for at have snydt statskassen for knap to millioner kroner i skatter og afgifter.

Dommen lød på fire måneders fængsel og en bødestraf på 1,325 millioner kroner. Derudover skulle han betale sagens omkostninger.

Han valgte dog at anke dommen til Østre Landsret, men her var man enig i skyldsspørgsmålet. Til gengæld blev strafudmålingen ændret til en behandlingsdom med en maksimal længde på fem år.

Amged Adib Habib er ikke meget for at tale om sagen, der går helt tilbage til 1999, men siger dog, at han nu vil forsøge at få sagen afklaret ved Højesteret.

Habib i myndighedernes søgelys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce