Hårde angreb for ligegyldighed


Hårde angreb for ligegyldighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSYNINGSMØDER: Beskyldninger for ulovligheder og spil for galleriet ved møder i går

FAABORG: - Spil for galleriet. Fuldstændig ligegyldigt og uden mening for den almindelige forbruger.

Sådan karakteriserer Lars Torup, nyvalgt brugerrepræsentant i Faaborg Fjernvarme A/S, gårsdagens generalforsamlinger i de syv forsyningsaktieselskaber. Der var afsat 20 minutter til hver generalforsamling, der blev kørt umiddelbart efter hinanden - uden mulighed for tilhørere til at stille spørgsmål efter hver generalforsamling.

Til generalforsamlingerne var der kun mødt to op, som kan betegnes som "almindelige forbrugere." Lars Torup siger:

- Jeg kan da godt forstå, at der ikke kommer flere. På den måde, oplysningerne bliver afleveret - og med det, der bliver oplyst i det hele taget - har generalforsamlingerne jo ingen mening for "almindelige" forbrugere. Jeg håber, at jeg med mit valg som forbrugerrepræsentant kan få en indsigt, som jeg kan bringe videre - og på den måde være med til at skabe større interesse omkring forsyningen.

Kelly Ivan Hansen, formand for Holdingselskabet - det overordnede forsyningsselskab - kalder mødeformen "den mest rationelle." Fra forsyningsdirektør Knud Christensen og Niels Peter Ellegaard, formand for blandt andet Faaborg Spildevand A/S, lød det dog:

- Det kan godt være, at vi skal overveje formen til næste år.

Mogens Bang Pedersen kom efter striben af generalforsamlinger med hårde angreb på de enkelte forsyningsselskabers vedtægter, som han på flere punkter kaldte "ulovlige i forhold til Aktieselskabsloven." Mogens Bang Pedersen henviste blandt andet til, at der ikke blev fremlagt deciderede budgetter, at vedtægterne imod lovgivningen omtalte "skjulte reserver", og at formuleringerne omkring indkaldelser ikke er i orden. Dirigenten - og selskabets sagfører - Mads Sommerlund svarede, "at han vil kigge på sagen", mens Kelly Ivan Hansen henviste til, at advokat Torben Storm Nielsen har udformet vedtægterne og at man har statsautoriseret revisor, "så tingene er i orden", lød Kellys svar.

Hårde angreb for ligegyldighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce