Ringe: Drughunter-dysten er en landsdækkende konkurrence, arrangeret af medicinalfirmaet Lundbeck, hvor gymnasieelever skal prøve at tænke som forskere og konkurrere om at udvikle fremtidens lægemidler til mennesker, der lider af hjernesygdomme.

Målet med dysten er at give de unge en dybere kendskab til hjernesygdomme og den bagvedliggende forskning og innovation.

At der kræves forskning og innovation for at knække koden til hjernens sygdomme er eleverne på Midtfyns Gymnasium ikke i tvivl om. Her er eleverne travlt optaget af at finde på nye idéer til fremtidens lægemidler inden årets finale i Drughunter Dysten, der holdes i forbindelse med Forskningens Døgn 28. april 2017.

Dette års konkurrence begyndte i december 2016, hvor eleverne kunne vælge mellem opgaver tilpasset undervisningen i fagene kemi, biologi og bioteknologi. Herefter har eleverne arbejdet på at opnå en større indsigt i hjernesygdomme som depression, skizofreni, Parkinsons sygdom og Alzheimers sygdom og samtidigt stiftet bekendtskab med områder som nervesystemets fysiologi, lægemiddelkemi og farmakologi. Arbejdet skal resultere i udviklingen af en videnskabelig plakat, der præsenterer deres nye kreative løsningsforslag.

Siden Drughunters begyndelse har flere end 400 klasser fra 80 forskellige gymnasier deltaget i konkurrencen. Flere af gymnasierne er gengangere og bruger Drughunter Dysten som en integreret del af undervisningen. Midtfyns Gymnasium har to gange tidligere deltaget i Drughunter Dysten. pcb