Gylle endte det forkerte sted

Søndag var en kedelig dag for en landmand ved Kværndrup, da gyllen endte på gårdspladsen i stedet for i gylletanken. Arkivfoto.
Foto: Jens Wognsen

Gylle endte det forkerte sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag klokken 15 måtte Faaborg-Midtfyns Brandvæsen rykke ud til en mindre gylle-forurening. Gyllen endte på gårdspladsen i stedet for i gyllebeholderen.

Kværndrup: Da en stald på Faaborgvej ved Trunderup i går søndag skulle tømmes for gylle, gik det ikke helt som planlagt.

Der blev skruet forkert på de haner, som leder gyllen fra stalden ud i gylletanken, hvilket resulterede i, at gårdspladsen hurtigt blev oversvømmet af gylle. Det oplyser indsatsleder Henning Kristensen fra brandvæsnet.

- Hanerne har stået forkert, så gyllen ikke endte i gyllebeholderen, forklarer han.

Der er dog ikke tale om en decideret forurening, da gyllen ikke har nået hverken vandløb eller er sivet ned i jorden, oplyser indsatslederen.

- Der er miljø-folk som kigger på det i dag, og så skal gyllen pumpes tilbage til gyllebeholderen, siger Henning Kristensen.

Han beretter desuden om en uhelds-præget weekend, hvor blandt andet en transformator-station sprængte i luften, fordi den var utæt og var blevet for varm, et færdselsuheld på Odensevej ved Faaborg og en hæk, som blev antændt af en ukrudtsbrænder og udbrændte.

Gylle endte det forkerte sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce