- Da jeg første gang så Niels Willums værker på Facebook tænkte jeg: Ham må jeg lokke til at udstille i Korinth, for at ruske lidt op i den lokale kunstverden og måske også tiltrække folk fra Odense, fra Fyn og ja måske fra hele Danmark, fortæller galleriejer Torben Nebrot Jørgensen, manden bag det relativt nye Galleri Korinth.

Her udstiller den meget ekspressive skulptør Niels Willum Andreasen fra 6. til 28. februar.

- Hans vildskab og urkraft er lige noget for mig, og at Niels Willums kunst samtidigt er lidt eller måske, for nogen, meget provokerende, er bare mig, forsætter Torben Nebrot Jørgensen.

Niels Willum er uddannet tegner, maler og skulptør fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding.

Hans motivverden tager udgangspunkt i religiøse og seksuelle temaer, der ofte er sat i en historisk ramme. Voluminøse kvinder, groteske kroppe, dyrefigurer, kors og forsamlinger af mennesker hører til blandt yndlingsmotiverne. Niels Willum er samtidig optaget af mekanik, og udstyrer ofte sine skulpturer med en funktion, der vækker minder om simpelt legetøj. På den måde tilføres figurerne en uskyld, der står i skarp kontrast til det afbillede (kønsorganer, kvinder med mange bryster etc.)

Niels Willums værker er åbne for fortolkning i mange retninger, men man vil kunne finde kærligheds- og/ eller magtrelationer i næsten alle hans billeder/skulpturer. Med de voldsomme motiver og tydelig inspiration fra renæssancen balancerer Niels Willum på grænsen mellem det smukke og det obskøne. Han har skabt sit helt eget unikke udtryk, der ikke ligner noget andet vi ser på dagens kunstscene.

Niels Willum er 55 år, bor og arbejder lidt nord for Ebeltoft. Udover at være tegner, maler og skulptør har Niels også været filminstruktør, manuskriptforfatter, tegnet drejebøger, kostumer, scenografi til film og teater. Han arbejder pt på dukketeateret "Teater Refleksion" i Aarhus.

Niels Willum har tidligere bl.a. udstillet på Haderslev Museum, Ertebølle Museum, Randers Historiske Museum, Aarhus Teater, Danske Bank Aarhus, Djursland Bank, Kolind og Ebeltoft Bibliotek

Der er fernisering lørdag den 6. februar kl. 14.

  • Af: