Grønt lys til at bygge ny børnehave i Ringe

Formanden for de kommunale børnehaver i Ringe-området, Lisbeth Strauss, kan se frem til, at der snart skal bygges en ny Hættegården ved siden af den nuværende, nedslidte børnehavebygning. Arkivfoto

Grønt lys til at bygge ny børnehave i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal bygges en ny børnehave Hættegården i Ringe. Dansk Folkeparti er klar til at sælge de gamle børnehavebygninger til nabo.

Ringe: Efter et langt forarbejde har politikerne i kommunalbestyrelsen nu givet grønt lys til at få bygget en ny udgave af børnehaven Hættegården i Ringes nordlige udkant. Mandag aften blev de 14,9 millioner kroner, der er til byggeriet, bevilget af kommunalpolitikerne, og SF's Jakob Holm, der er afgående formand for Opvækst- og Læringsudvalget erkendte samtidig, at der blev gået for hårdt til værks, da politikerne for få år siden lukkede børnehaver på Midtfyn.

- Det gik måske lige lovligt hårdt ud over daginstitutionerne, da de effektiviserede for tre år siden. Nu er der et stigende behov for børnehavepladser, så der bliver sikkert behov for 10-15 ekstra pladser, og dem kunne vi gøre fleksible, så de både kan være børnehave- og vuggestuepladser, lød det fra Jakob Holm.

Den pose penge, der er sat af, er nok til at bygge en institution med plads til cirka 60 børn, som Hættegården også i dag kan rumme. Men flere politikere synes klar til at gå på jagt efter tre ekstra millioner, så børnehaven kan bygges med plads til 75 børn fra starten. En af de ihærdige fortalere for at bygge ekstra stort fra begyndelsen er Dansk Folkepartis Jack Odgaard.

- Det har kørt lidt frem og tilbage med prognoserne for antallet af børn. Men vi har været på besøg i Hættegården og fået fortalt, at der har været helt op til 75 børn. Det er uacceptabelt i en børnehave med plads til 62, fortalte Jack Odgaard i byrådssalen, og derfor skal der bygges til 75 fra begyndelsen.

Samme Jack Odgaard argumenterede for, at kommunen ligeså godt kan sælge de gamle børnehavebygninger til en interesseret nabo, der bor klods op ad børnehaven, så der ikke senere skal bruges penge på at rive bygningerne ned.

Socialdemokratiets Hans Jørgensen advarede dog mod at sælge de gamle børnehavebygninger allerede nu.

- Jeg synes, man skal lade være med at love kommunale bygninger væk, før der er fundet ud af, præcis hvad der skal ske. Stop den diskussion og se hellere at få sat processen i gang, formanede Hans Jørgensen

Grønt lys til at bygge ny børnehave i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce