Grete J.: Hvor var politiet?


Grete J.: Hvor var politiet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tragisk ulykke på Sdr. Højrupvejen kunne have været undgået, mener pårørende. Politiet afviser kritikken

SØLLINGE: En 71-årig kvinde svæver fortsat i yderste livsfare, efter at hun lørdag aften ved 20.30-tiden blev påkørt af en bil på Sdr. Højrupvejen i Søllinge.

Imens vokser kritikken af politiets indsats i forbindelse med den tragiske hændelse. Den unge mand og kvinde, der befandt sig i bilen, var nemlig involveret i mere end ét uheld den aften. Klokken 18.58 fik politiet en melding om, at en bil var kørt galt på Bygmestervej i Ringe. Bilen viste sig at være stjålet og fyldt til randen med tyvekoster.

Den var tørnet sammen med en elmast næsten lige over for den nye politistation. Et vidne så to personer flygte fra stedet, og der blev hurtigt sendt en efterlysning ud. Men hvorfor var politiet ikke i stand til at anholde det unge par i tidsrummet mellem de to episoder?

Det store spørgsmål

Det spørgsmål stiller Grete Justesen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune og pårørende til den 71-årige kvinde, sig selv.

- Vi taler om mine børnebørns farmor. Hun var på vej hjem fra en grillaften og cyklede ad Sdr. Højrupvej, som hun havde gjort så ofte før, da det gik galt. Jeg kan bare ikke forstå: Hvor var politiet? Hvorfor skal man bruge så lang tid på at finde en person, der er politiet bekendt? Jeg sidder tilbage med følelsen af, at det her kunne have været undgået, hvis ellers politiets beredskab fungerede, som det skal, siger Grete Justesen, der for ganske nylig deltog i en konference om samarbejdet mellem kommune og politi.

- Her oplevede jeg blandt andet en justitsminister (Lene Espersen (K), red.) rose den nye politireform, som betyder, at beredskabet er samlet i Odense. Jeg synes slet ikke, det fungerer tilfredsstillende, når man ikke kan få stoppet de her mennesker i tide, siger hun.

Ifølge Kurt Hansen, der er vagthavende sagsleder ved Fyns Politi, er der dog en god forklaring på forløbet set med politiets øjne.

Den væltede elmast på Bygmestervej efterlod nemlig strømkabler, som stak op af jorden og kunne være livsfarlige i hænderne på et lille barn. Derfor var den ene af de to patruljer, der blev sendt ud til ulykkesstedet, nødt til at vente på en elektriker, der kunne dække kablerne til. Han dukker først op klokken 20.15, altså cirka en time efter, at der er blevet ringet til ham.

- Imens havde vi en anden patrulje i området, der kørte rundt til alle værtshuse i Ringe. Når der er nogen, der stikker af fra et uheld, er det som regel, fordi de har drukket. Og så er det her de søger hen og hælder mere på for at sløre resultatet. Men det unge par er ikke at finde nogen steder, fortæller han.

I stedet havde manden på 21 år og hans 20-årige kæreste stjålet en ny bil og kørt i retning mod Pederstrup. Her førsøgte de ad to omgange at stjæle en tredje bil, men forgæves, før de til sidst kørte i retning mod Søllinge.

- Når det går så galt for dem, er det en kombination af alkohol og medicin, men også at der lå løst grus spredt ud på vejen. Derfor er der indført en hastighedsbegrænsning på 40 kilometer i timen, men de har kørt det dobbelte. Mindst, siger Kurt Hansen og tilføjer, at ulykken skete, mens de to første patruljer var på vej tilbage til Odense.

En tredje patrulje på vej

Derfor var det en tredje patrulje, der blev sendt af sted til Søllinge. Han mener dog ikke, at det ville have ændret på noget, hvis man var rykket ud fra et andet sted.

- Det har intet at gøre med politireformen eller den måde, beredskabet er samlet på. Vi har handlet så hurtigt, som vi overhovedet kunne, fastslår han og tilføjer, at godt nok har den 21-årig mand tidligere stiftet bekendtskab med lovens lange arm, men det drejer sig om politiet i Holstebro.

Ved et grundlovsforhør søndag blev manden varetægtsfængslet i fire uger. Han er blandt andet sigtet for spirituskørsel, for to tilfælde af brugstyveri af biler, kørsel i frakendelsestiden samt hærværk. Desuden er han sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse samt for at være flygtet fra gerningsstedet og efterladt den 71-årig hjælpeløs i vejsiden.

Grete J.: Hvor var politiet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce