Ringe: Vinteren er for alvor kommet til Midtfyn, og det får de lokale i Dansk Flygtningehjælps Frivillignet til at trække i arbejdstøjet.

På fredag deles vintertøj ud til flygtninge på sprogskolen fra klokken 8 til 10 på Lombjergevej 1, hvor de frivillige holder til.

- Alle de nyankomne flygtninge, som får deres børn i institution, skal som alle andre forældre sende praktisk og varmt udetøj med deres børn, og det er en udfordring, når hele familien kun har starthjælp at leve af, forklarer Helene Jakobsen fra Frivillignet, der også opfordrer bedsteforældre og forældre til at afsøge gemmerne efter overskydende overtøj og termostøvler i små størrelser.

- Eller gør en god gerning, gå hen til Røde Kors og køb en flyverdragt og kom med den. De mennesker, som kommer, har altid klaret sig selv og har svært ved at bede om hjælp, siger Helene Jakobsen, der fortæller, at en bunke tag-selv-tøj og andre ting blev revet væk før jul.

Den sidste fredag i hver måned uddeler Frivillignet fremover småting og den slags fra sprogskolen.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.