Godt gang i byforskønnelse

Den gamle rønne ved krogrunden er allerede revet ned. Inden længe tages der hånd om flere andre faldefærdige huse i forbindelse med smukseringen af Ryslinge by.
Foto: Jørgen Hansen

Godt gang i byforskønnelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreløbig har seks private søgt om tilskud til husrenovering i Ryslinge. Også en række offentlige arealer skal have en ansigtsløftning

Ryslinge: De første to private renoverings- og nedrivningsprojekter er allerede sat i gang. Når 2009 bliver til 2010, er flere andre private klar til at følge i samme spor.

Faaborg-Midtfyn Kommune har på falderebet af 2009 nemlig modtaget endnu fire ansøgninger fra private i Ryslinge om tilskud til renovering af deres nedslidte huse.

Det oplyser kommunens projektansvarlige, Trine Hedegaard Jensen.

To af de nye ansøgninger nåede at blive behandlet i år, mens de to senest ankomne må vente til efter nytår.

- Samlet set lander vi på seks, for jeg regner ikke med, at der er nogen problemer med at få de sidste godkendt, siger Trine Hedegaard Jensen.

- Det ene er et renoveringsprojekt til en million, så jeg synes, at det ser rigtig godt ud, og at hele projektet er kommet godt i gang, tilføjer hun.

Selve ansigtsløftningen er nemlig meget andet end private projekter. På offentlige arealer vil der også ske synlige forbedringer.

Park i bymidten

Blandt andet skal der opsættes byporte i hver ende af byen. Her bliver bumpene samtidig erstattet af brosten med et egebladsmønster.

Parkeringspladsen over for bageren bliver også belagt med brosten, og så skal der laves en lille park i bymidten.

- Vejen til højskolen bliver lagt om, så hele stykket omkring gadekæret og mindestenen bliver sammenhængende, forklarer Trine Hedegaard Jensen.

I den forbindelse skal gadekæret renses op og der skal plantes blomster i det nye anlæg.

- Det er et vigtigt, for der kommer mange besøgende til højskolen. Og det er også et sted i byen, som mange gennemkørende lægger mærke til, siger hun.

Løber over tre-fire år

Byforskønnelsen forventes at løbe over de næste tre-fire år. Men allerede til foråret vil byen summe af projekter.

- Vi er færdig med første fase, og nu skal vi ned i den mere detaljerede planlægning. Men borgerne vil komme til at opleve, at der snart bliver gravet mange steder i byen, lyder det fra projektlederen.

Samlet forventes byfornyelsen at koste 13 millioner kroner. De kommunale udgifter er beregnet til 5,3 millioner, mens resten hentes fra blandt andet den statslige nedrivningspulje og LAG-midler.

Godt gang i byforskønnelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce