MISVISENDE: Tingblads-oplysning fortæller fejlagtigt om millionsalg
ÅSTRUP: Godsejer Mads Stevnhoved fra Nakkebølle Hovedgård undrede sig godt nok, da han for et stykke tid siden af en bekendt blev stillet spørgsmålet: Har du solgt godset?

Mads Stevnhoved har været godsejer i tre år på Nakkebølle Gods, og det har han ingen planer om at stoppe med. Så hvorfor dukker spørgsmålet overhovedet op?

Det gør det, fordi Tingbladet (statens publikation over blandt andet hushandler) 12. september under "Skøder og lign." skrev: "1a m. fl. Nakkebølle Hgd., Åstrup, Østergyden 3, Mads Stevnhoved til Byggefirmaet Søren Jensen ApS, E (ejendomsværdi, red.) 12.600.000."

Murer Søren Jensen, som står bag Byggefirmaet Søren Jensen ApS, har imidlertid ikke, sådan som det ellers kunne forstås, købt godset. Han har købt et par huse på Svendborgvej af Mads Stevnhoved, men godsejer vil han nu altså ikke kalde sig.

Nu eget nummer

- Nej, godsejer, det er jeg ikke blevet. Det havde været et rigtigt godt køb, hvis jeg havde fået hele godset for samme pris, som jeg gav for de to huse, kommer det med smil i stemmen fra Søren Jensen, som dog ikke vil dele med offentligheden, hvor meget han gav for de to huse.

Husene på Svendborgvej har i dag fået deres eget matrikelnummer, 1f, i tingbogen. Men det havde de ikke, før de blev købt af Søren Jensen. Inden da hørte de ind under matrikelnummer 1a m.fl, som er godset som helhed.

Det er forklaringen på, at hushandlen endte i Tingbladet med den misvisende formulering, at der var skrevet skøde på 1a m.fl. Nakkebølle Hovedgård, og ikke bare de to huse på Svendborgvej.

Tinglysningskontoret i Faaborg kender problemer fra andre godser, hvor der netop gerne ligger flere huse på samme matrikel.

Endnu et hus sælges

Godsejer Mads Stevnhoved har endnu et hus, som han agter at sælge fra.

- Det er nogle huse, som ligger væk fra godset. De er ikke blevet renoveret i 30 år, og jeg kan ikke få nogen god forretning ud af at gøre det, forklarer Mads Stevnhoved, der har haft intentioner om at sælge de pågældende ejendomme, siden han overtog Nakkebølle Gods for tre år siden.
  • fyens.dk