Gnaver i døre og paneler: Rotteangreb lukker forsamlingshus

Sådan skulle det helst også gå i Øster Hæsinge Forsamlingshus. Rotten er faldet for blandingen af rosiner og vaniliesukker, og så siger det smæk. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Gnaver i døre og paneler: Rotteangreb lukker forsamlingshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rottejagten er sat ind i Øster Hæsinge Forsamlingshus, men rotterne er snu - endnu er ingen gået i fælden.

Øster Hæsinge: Kloakkerne er blevet gennemfotograferet, bygningerne minutiøst gennemgået for mulige huller, og der er sat et stort antal fælder op rundt omkring i bygningen. Jagten er virkelig sat ind i Øster Hæsinge Forsamlingshus, hvor man i sidste uge blev opmærksom på, at der har været ubudne gæster i form af rotter.

Ingen har endnu set en rotte på stedet, men de er der. Hele vejen hen langs en dør er der gnavet flager af, og der også fundet gnavespor på paneler og i en gulvmåtte.

Det fortæller formand for bestyrelsen Jonas Quist, der har rekvireret alt, hvad der findes af ekspertbistand, til at hjælpe forsamlingshuset af med plagen.

- Vi har haft en kloakmester til at fotografere inde i kloakkerne, en entreprenør kigger på andre mulige adgangsveje, og så har skadedyrsfirmaet Kiltin været på besøg flere gange, fortæller han.

Kiltin har brugt det gamle trick med at sprede mel ud på gulvet for derved at afsløre eventuel trafik hen over gulvene.

- Og der er sat fine rottespor i melet, og vi kan også se, at banditterne er begyndt at slikke melet op for at spise det, fortæller Jonas Quist.

Der er sat masser af fælder op i bygningen. En blanding af rosiner og vanilliesukker skal lokke rotterne til, men indtil videre er ingen af dem gået i fælden.

- Vi kan se på sporene i melet, at rotterne går lige uden om fælderne, selv der sidder en godbid og lokker. Det er altså nogle kloge dyr. Det er jo helt vildt, siger Jonas Quist.

Vi kan se på sporene i melet, at rotterne går lige uden om fælderne, selv der sidder en godbid og lokker. Det er altså nogle kloge dyr.
Jonas Quist

Ingen stolegymnastik

Et rotteangreb er en en alvorlig sag for en virksomhed, der håndterer fødevarer. Det gør der også i Øster Hæsinge Forsamlingshus i forbindelse med arrangementer, men dem er heldigvis ikke så mange af lige i øjeblikket.

- Vi har valgt at lukke forsamlingshuset, indtil vi har fået styr på rotterne, og i denne uge har vi måttet aflyse pensionisternes stolegymnastik. Nu må se, om vi kan afvikle banko i næste uge. Jeg håber det, men jeg er ikke helt sikker. Udgangspunktet er, at vi skal have været fri for rotter i 48 timer, før vi åbner igen, siger Jonas Quist.

Status er nemlig også, at det endnu ikke er lykkedes at lokalisere, hvordan de trælse gnavere kommer ind i bygningen.

- Vi har et stort forsamlingshus, så der er mange muligheder. Indtil videre har kloakmesteren konstateret, at kloakrørene er i tip-top stand. Det er ikke er dem, der er problemet, siger han.

Ifølge Kiltins fynske distriktchef, Peter Madsen, er det lige nu absolut højsæson for rotter i husene.

- Den milde vinter betyder, at vi har utroligt mange rotter i øjeblikket. Antallet er faktisk faldende i de senere år, hvis vi kigger på Faaborg Midtfyn Kommune, men vintersæson er højsæson. Der er ingen afgrøder på markerne, og så søger de indendørs, og i øjeblikket er der ekstremt mange af dem, siger Peter Madsen.

Arbejdet som rottebekæmper er blevet lidt sværere de senere år, fortæller han.

- Vi må jo ikke lægge gift ud, som vi gjorde tidligere - man ser jo helst, vi fanger dem i fælder, og der er det nogen gange svært lige at fange dem i første hug, siger han.

Gnaver i døre og paneler: Rotteangreb lukker forsamlingshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce