Glæd jer, landmænd, nu går det tjept


Glæd jer, landmænd, nu går det tjept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu vil kommunen til bunds i bunken med miljøtilladelser

FAABORG-MIDTFYN: I månedsvis har Faaborg-Midtfyn Kommune været kendt for sneglefart, når det gælder behandling af miljøtilladelser til driftige landmænd, der gerne vil ændre eller udvide deres produktion.

Nu skal det image forvandles, og sagsbehandlingstiden bankes i bund, så det er de politiske holdninger til miljø og landbrug, som kommunen er kendt for og ikke bare langsommelighed.

Den melding kommer fra formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Grete Justesen (K), som er parat til at købe konsulenthjælp udefra for at hjælpe kommunens egne folk gennem sagspuklen.

Til bunds i bunkerne

- Nu vil vi til bunds i bunkerne, fastslår Grete Justesen, der oplyser, at omkring 30 landmænd rundt om i Faaborg-Midtfyn lige nu venter på kommunens svar på deres ansøgning - nogle ansøgninger stammer endda helt tilbage fra Fyns Amts tid.

Slut med detalje-kiggeri

Inden længe er landbrugets organisationer inviteret til møde på kommunekontoret, for hvis sagerne skal behandles tjept, skal landmændenes ansøgninger om for eksempel udvidelse af en svineproduktion og konsekvenserne for miljøet også være udfyldt korrekt.

Beslutningen om at sætte turbo på landbrugssagerne blev truffet i Teknik- og Miljøudvalget tidligere på ugen.

Her besluttede politikerne også, at de ikke længere skal ned i detaljen i alle landbrugets miljøtilladelser.

Fra nu af overlades rutinearbejdet til embedsmændene, mens politikerne stadig skal inddrages, når der er tale om landbrugsudvidelser med stor offentlig bevågenhed.

Glæd jer, landmænd, nu går det tjept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce