Positive tilbagemeldinger efter første udgave af Avernakøfestival. Arrangørerne er klar igen i 2018.

Avernakø: - Vi er trætte, lykkelige og stolte. Det er simpelthen gået over al forventning, lyder det fra en af arrangørerne, Pabi Chulo, søndag middag, da de første festivaldeltagere er sendt med færgen til fastlandet efter en overstået premiere festivalen Avernax.

Allerede i starten af august kunne den nye all inclusive-festival, hvor mad og øl var inkluderet i billetprisen, melde totalt udsolgt. 500 deltagere har siden fredag festet og hygget sig på Munke Strand.

Folk har allerede spurgt, om man kunne købe billetter til næste år. Det ville være tosset, hvis vi ikke gjorde det igen. Så skulle der da gå noget helt galt.

Pabi Chulo, arrangør

- Folk har allerede spurgt, om man kunne købe billetter til næste år. Det ville være tosset, hvis vi ikke gjorde det igen. Så skulle der da gå noget helt galt. Konceptet kan jeg ikke forestille mig ændrer sig ret meget. Vi har ramt noget, folk var nysgerrige på, og vi har fået så mange positive tilkendegivelser, siger Pabi Chulo.

Festivalen er løbet af stablen uden de store udfordringer undervejs.

- Vi havde forberedt os rigtig godt. Det værste har været et stoppet toilet stort set. Men vi vidste jo ikke helt, hvad der ramte os. Jeg er til gengæld sikker på, at folk ville have båret over med os, for alle har villet det her så meget. Det har næsten været det bedste, siger han.

- Den her intime fællesskabsfølelse, der opstår på sådan en lille festival. Og at vores plan med Avernax er ført ud i livet, selvom det bare er noget, der er vokset i vores hoveder.

Lille og eksklusiv

Der er endnu ikke helt overblik over økonomien i den første udgave af Avernax.

- Jeg regner med, at vi kommer i mål med enten et lille overskud, eller at det i hvert fald løber rundt. Det er min umiddelbare fornemmelse, siger Pabi Chulo.

Selvom der var udsolgt allerede inden festivalstart, så kommer festivalen formentlig ikke til at vokse voldsomt.

- Vi skal tage hensyn til øen og til os selv. Vi belaster øen i den tid, vi er her. I forhold til logistikken omkring færge, mad osv. ser jeg ingen grund til, at den bliver meget større. Vi kan håndtere det, som det er nu. Avernax skal være lille og eksklusiv, slutter han.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.

Mere om emnet

Se alle
Avernax '17: Se billederne

Avernax '17: Se billederne

Avernakø: Festival med det hele - og mere til

Avernakø: Festival med det hele - og mere til

Sydfynsk ø-festival melder udsolgt

Sydfynsk ø-festival melder udsolgt