Syv kokke arrangerer Kokke mod Cancer på Falsled Kro til april

Den 3. april 2016 kan du være med til at give kræften kniven, når Kokke mod Cancer inviterer til gastronomiske tryllerier på Falsled Kro.

Ud fra devisen "med kulinarisk henrykkelse skal ondt fordrives" byder Kokke mod Cancer på serveringer, som med legesyge, opfindsomhed og stor velsmag sender en løftet langemand til canceren og en kæmpe hyldest til livet.

- Historien er, at vi er en flok kokke kolleger/kammerater der, efter at en af os mistede sin far til kræft, har dannet denne fundraisergruppe "Kokke mod cancer," forklarer Johan Olli Simony, der er køkkenchef/gastronomisk medarbejder ved Madklubbens Etablissementer.

- Vi vil fremadrettet prøve at afholde mindst en-to kokketræf årligt, hvor alt er sponsoreret, og hvor alt det indsamlede går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Sidste år holdt de et tilsvarende arrangement på Restaurant Kanalen, hvor de samlede over 118.000 kroner ind. De syv kokke er Carsten Ryge Sand, Jonas Christensen, Kasper Tind Hasse, Nicolai Mentzler, Olli Simony, Peter Yung Worth Jacobsen og Yves Christian-François Le Lay. Udgangspunktet er, at gæsterne betaler i omegnen af 1600 kroner, og så får de 21 serveringer.

Aftenens menu består af en hors d'oeuvre, en ret og en petit four fra hver af de syv kokke. Der serveres altså syv snacks, syv retter, syv petit fours med vine og kaffe.

Menuen byder blandt andet på tatar af jomfruhummer med ristet andeskind, foie gras og karse, smørpocheret pighvarre med røget blomkål, beurre blanc og havesyre og grillet økologisk gris med vinaigrette, morkler og røgede hasselnødder.

Billetter kan købes på madbillet.dk. (annj)

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.