Gislev er tættere på nyt vartegn

Gislevs nye vartegn, en overdækket scene samt et udkigstårn, er nu nærmere en realitet, efter LAG SØM har givet 400.000 til projektet. Illustration: Firmaet Land+ Landskabsarkitekter
Foto: Tim Visti

Gislev er tættere på nyt vartegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madpakkehus, udkigstårn og en overdækket scene i Børneskoven er nu nærmere en realitet

En håndsrækning på 400.000 kroner fra landdistriktsorganisationen LAG SØM i denne uge rykker nu ildsjæle fra Gislev endnu tættere på planerne om at skabe et nyt vartegn for byen - et syv meter højt udkigstårn, en scene samt et madpakkehus i Børneskoven.

Gruppen med tømrermester Frands Jeppesen i spidsen er nu oppe på omkring 600.000 kroner af de mere end to millioner kroner, man håber at kunne skrabe sammen til projektet.

Og de frivillige har travlt med at finde de resterende penge, da LAG SØM i givet fald trækker den økonomiske håndsrækning tilbage, hvis projektet ikke er finansieret inden LAG SØM's sidste ansøgningsfrist i 2016.

- Vi har jo sådan set travlt, men vi går ikke i panik, før det er nødvendigt. Det kan vi gøre senere, siger Frands Jeppesen med et smil på læben.

Han fik for noget tid siden den skæve idé at benytte bunden af en vindmølle til det syv meter høje udkigstårn, som er rygraden i vartegnsprojektet.

Forleden nikkede kommunalbestyrelsen ja til en ny lokalplan for Børneskoven, som muliggør projektet.

Og Frands Jeppesen oplever, at kommunen bakker godt op og har fået øjnene op for kræfterne i Gislev.

- Politikerne har fundet ud af, at Gislev ikke er en død by. Selv borgmesteren siger: "Hold da op, der er gang i den i Gislev", fortæller Frands Jeppesen, der fortsat har ambitioner om at få det store projekt på benene med den stramme tidsplan.

Gruppen har snore ude til andre fonde, og den tekniske skole i Svendborg har meldt ud, at den stiller lærlinge til rådighed, når selve scenen skal opføres.

- Vi håber, det bliver et fælles byggeprojekt, når der skal barkes træstammer af. Der kommer så mange til vores kommune, vi skal huse. Hvem ved, om de kan indgå i noget frivillighed, spørger tømrermesteren, der henviser til de mange nytilkomne flygtningeborgere.

- Der er masser af positiv energi, vi skal bare have slået nogle sparegrise i stykker, havde jeg nær sagt, tilføjer tømrermesteren.

Gislev er tættere på nyt vartegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce