En gammel drøm om at stå bag en kobberdisk og servere god, dansk mad gik i opfyldelse, da Jens Peter Simonsen overtog Gislev Kro.

Gislev: - Da jeg var i slutningen af 20'erne og holdt op med at gå på værthus, fordi jeg havde fået familie, tænkte jeg, at hvis jeg skulle tilbage, så skulle det være bag baren, og så skulle der være en kobberdisk og serveres noget god, dansk mad.

Ordene kommer fra Jens Peter Simonsen, der i april overtog Gislev Kro, der før det havde været lukket i to år.

Små 40 år senere er drømmen gået i opfyldelse. Han står bag baren, disken er af kobber og i midten af juli begyndte Gislev Kro at tilbyde "dagens ret".

Det er også let at mærke på Jens Peter Simonsen, at beslutningen om at skifte jobbet som smed og vvs'er ud med titlen som krofatter, var den helt rigtige.

- Det er ikke, fordi jeg fornægter mit tidligere job, men jeg har været smed og vvs'er i over 40 år og kroppen kan ikke rigtigt følge med mere.

Det er nu ellers ikke fordi Gislev Kro passer sig selv, men Jens Peter Simonsen lægger gerne mange timer i kroen. Og så han taknemmelig over den hjælp, han får fra Irene Waadelseholt, der hjælper ham på kroen.

- Irene er min mentor, slår Jens Peter Simonsen fast.

Mad hver dag

Den 15. juli begyndte Gislev Kro at servere "dagens ret" hver dag.

- Det er lidt for tidligt at sige noget om, hvordan det kommer til at gå, men det rygtes, at vi serverer mad og folk kan lide maden, siger Jens Peter Simonsen, der selv står bag komfuret.

Vil man ikke have det, der er sat som dagens ret, kan man ringe til kroen og få dem til at lave noget andet. Det gør Jens Peter Simonsen gerne, bare der bliver ringet i god nok tid, så han kan nå at handle.

Maden, han laver, er god, gammeldags mad, som hans mor og mormor har lært ham det. Han er vant til at lave mad til mange mennesker, og folk plejer at være glade for det, han laver. Jens Peter Simonsen vil dog ikke kaldes kok, han foretrækker udtrykket "madsmed".

Forleden var der 39 mennesker til torsdagsspisning, men på en almindelig dag kalkulerer kroen med, at der kommer fem-syv og spiser. I hvert fald her i begyndelsen.

Næste skridt er mad og musik-arrangementer første lørdag i måneden, og endelig kan man leje dele af kroen, hvis man ønsker at holde selskaber. Man er velkommen til selv at sørge for maden, hvis man hellere vil det.

Terrasse på vej

Det er ikke kun kobberdisken, der er ny. Jens Peter Simonsen har skiftet det meste af interiøret ud og givet væggene en ny farve. I baglokalet står en bunke gamle emaljeskilte, han gerne vil hænge op som pynt i kroen.

- Det er sjovt at sætte sit eget præg, men jeg prøver også at være nænsom og ikke lave for meget om, så stamkunderne kan finde sig tilpas i baren.

I første omgang det indvendige, der bliver sat i stand, men planen er, at den gule kro skal have en udvendig omgang næste år. Den gule facade er nemlig slidt og afskaldet.

Derudover vil Jens Peter Simonsen gerne lave en terrasse og en rampe, så kørestole også har adgang til kroen.

  • Af: