Gidsler i en byggesag


Gidsler i en byggesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DIKTAT: Institutionsleder undrer sig over kommunalt pålæg om blacklistning
RINGE: Opfordringen fra Ringe Kommunes øverste ledelse er ikke til at tage fejl af.

I et kortfattet brev til de institutioner, som har benyttet smedemester Per Mortensen som VVS-mand, meddeles det, at kommunen ikke længere benytter sig af hans arbejdskraft.

- Det er personen Per Mortensen, vi har mistet tilliden til, forklarer kommuneingeniør Preben Mørkhøj.

- Derfor forventer vi her på rådhuset, at vore institutionsledere forstår budskabet og retter sig efter det, tilføjer han.

- Det er jo op til institutionerne, men vi går ud fra, at de lytter til, hvad vi anbefaler supplerer medlem af Teknisk Udvalg, Svend Erik Greve (V).

Utidig indblanding

Lederen af daginstitutionen Hættegården, John Andersen, er én af dem, der har modtaget opfordringen.

- Umiddelbart undrer jeg mig over, at jeg skal involveres i, at Per Mortensen og borgmesteren har en tvist, siger han.

- Faktisk synes jeg slet ikke, teknisk forvaltning kan tillade sig at blande sig i, hvem jeg skal benytte som håndværker, fortsætter John Andersen, der efter sin ferie vil bede kommunen om en nærmere forklaring.

- Ja, jeg vil gerne have fast-slået, om jeg stadig er en decentral institution med selvbestemmelsesret, eller om jeg har pligt til at rette mig efter, det, der står i brevet, siger han.

Per Mortensen har haft VVS-arbejdet i Hættegården, siden den blev bygget, og John Andersen er udmærket tilfreds med samarbejdet.

- Han er en dygtig smed, så hvis jeg skal boykotte ham som leverandør, kræver det en bedre forklaring fra kommunen, understreger institutionslederen.

Mortensens modtræk

Som modtræk til den kommunale blacklistning har smedemester Per Mortensen sendt et længere brev til samtlige institutionsledere.

Per Mortensen vil "gerne orientere om, hvad der er foregået i håb om, at alle selv-stændige institutioner vil modsætte sig kommunens valg," skriver han.

- Sagen er, at kommunen prøver at knægte dem, der ikke holder deres kæft, mener Per Mortensen, der ikke lægger skjul på, at han føler sig personligt forfulgt.

Blandt andet efter at have været stærkt profileret i medierne i foråret i sagen om byfornyelsen i Jernbanegade. Her kritiserede Per Mortensen borgmester Bo Andersen for at favorisere sine personlige venner.

Kort efter blev hans byggesag behandlet i teknisk forvaltning, hvor sagsbehandleren overså, at seniorboligerne ikke var placeret, som de skulle i følge bebyggelsesplanen.

- Efter min mening er kommunen bare nogle rigtig dårlige tabere. De er fornærmede over, at de er kommet til at give mig en byggetilladelse på et forkert grundlag. Det er derfor, de vil have mig afskediget som leverandør, siger Per Mortensen.

Gidsler i en byggesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce