Faaborg: Det vides stadig ikke, hvem der stod bag et overfald på postbud Gert Nørup fredag formiddag ved 11-tiden i Grønnegade i Faaborg. Det oplyser Per Lydiksen Laursen, Fyns Politi, tirsdag middag.

Overfaldet fandt sted, mens det 63-årige postbud var undervejs på sin rute.

Ifølge distributionschef hos PostNord, Britt Sundgaard, skete overfaldet, da Gert Nørup kom ud fra en port, hvor han netop havde afleveret noget post.

Vi har oplevet verbale overfald, men ikke på den måde fysiske. Kun hærværk på biler osv. Så det er da meget voldsomt.

Britt Sundgaard, distributionschef PostNord.

- Gerningsmanden kommer farende og vælter ham og hans scooter omkuld. Han bliver sparket brystkassen. Posten forsøger at snakke med ham, men han stikker af igen, forklarer hun og tilføjer, at også Gert Nørups briller blev smadret under overfaldet.

Britt Sundgaard har været ansat som distributionschef siden 2008, og hun har i sin tid ikke oplevet lignende overfald her i området

- Vi har oplevet verbale overfald, men ikke på den måde fysiske. Kun hærværk på biler osv. Så det er da meget voldsomt, forklarer hun og tilføjer, at overfaldet forekommer meget umotiveret.

- Postbudet kender ikke overfaldsmanden, og det har ikke været muligt at finde frem til noget motiv, siger hun.

Svært at gardere sig

Ifølge Britt Sundgaard er Gert Nørup p.t. sygemeldt. Han er tilbudt psykologhjælp, som han dog ikke har taget imod i øjeblikket.

- Han har ondt efter overfaldet, men er ved godt mod - situationen taget i betragtning, siger hun og erkender, at den slags overfald er svære at gardere sig imod, når de er så umotiverede, som dette virker.

- Men når der sker denne slags, så vurderer vi naturligvis altid, om der er noget, vi kan gøre. Det er vigtigt, at medarbejderne ved, at de skal henvende sig hos deres leder, hvis de oplever noget lignende, og det har vi oplyst alle vores medarbejdere om.

Gerningsmanden beskrives som etnisk dansk, 20-25 år, cirka 180-190 centimeter høj, spinkel af bygning, iført grå hættetrøje, sorte bukser og kondisko.

Politiet tager imod oplysninger i sagen på telefonnummer 114.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.

Mere om emnet

Se alle
2
Midtfynsk tagmand har tækket sig til tops

Midtfynsk tagmand har tækket sig til tops