Genbrugstøj havner i Polen

Formanden for Røde Kors i Faaborg, Allan Thorsfelt, bakker op om kritikken af FFV: - Det er ikke o.k., at kommunen skal tjene penge på genbrugstøj, siger han.

Genbrugstøj havner i Polen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blå Kors i Åbenrå køber tøjet fra Faaborg-Midtfyn Kommune

Det brugte tøj, som kommunens borgerne afleverer på genbrugspladserne i Årslev, Brobyværk, Ringe og Faaborg bliver solgt til Blå Kors, og det er en torn i øjet på Røde Kors Midtfyn, der hidtil har kunnet hente tøjet gratis.

Røde Kors Midtfyns formand Egon Schlosser har klandret kommunen, at den vil tjene penge på tøj, som borgere har givet til humanitært arbejde.

Den kritik bakker formanden for Røde Kors i Faaborg Allan Thorsfelt nu op om.

- Jeg synes ikke, det er o.k., at kommunen sælger det tøj, som vi kunne bruge til at rejse penge til humanitært arbejde. Folk, der donerer tøj, gør det jo for, at nødhjælpsorganisationerne skal kunne tjene nogle penge, siger Allan Thorsfelt.

Tøjet indsamlet i Faaborg-Midtfyn kommune samles i Ringe og sorteres. Det bedste sælges i genbrugsbutikken på genbrugspladsen i Ringe.

Resten kører FFV til Åbenrå, hvor Blå Kors-afdelingen 4plus ifølge avisens oplysninger betaler 1,25 per kilo. Blå Kors oplyser, at tøjet derefter eksporteres til Belgien og Polen.

Ifølge Røde Kors indsamles der alene i Ringe og Årslev mellem 75 og 100 tons tøj om året, hvilket - hvis prisen på 1,25 kroner er den rette - giver FFV en årlig indtægt i nærheden af 100.000 kroner alene på tøjet fra den nordlige del af kommunen.

Hvor meget tøj der opsamles i Faaborg og Brobyværk har det ikke været muligt at få oplyst.

At det fynske tøj sendes til Sønderjylland, synes Allan Thorsfelt heller ikke er o.k.

- Vi understøtter jo kommunens arbejde ved at bruge pengene lokalt både til besøgstjeneste, julehjælp og til at sende børn på sommerferie. Samtidig med, at kommunen vil sælge tøjet til os, vil de gerne have, at vi laver det gratis arbejde for kommunens borgere. Det hænger altså meget dårligt sammen, siger Allan Thorsfelt.

Det har ikke været muligt at få FFV-direktør Claus Mogensen til at svare på, hvor meget FFV regner med at tjene på det brugte tøj.

Genbrugstøj havner i Polen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce