Gazeller: Håndværkere har gode tider


Gazeller: Håndværkere har gode tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er godt gang i byggeriet, og det kan ses på Børsens liste over virksomheden i Faaborg-Midtfyn, der klarer sig særligt godt.

Faaborg-Midtfyn: Hele 17 Faaborg-midtfynske selskaber gjorde sig i 2017 fortjent til en plads på dagbladet Børsens liste over virksomheder, der over en fire-årig periode har haft solid vækst og sorte tal på bundlinjen.

Og som det fremgår herunder, er det håndværkerfirmaer, der dominerer listen, som netop er blevet offentliggjort i Faaborg-Midtfyns Erhvervsråds nyhedsbrev.

Sammenlignet med 2016 er der tre flere på listen, og flere er helt nye. Ifølge erhvervskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune, John Mogensen, er listen et passende billede på, hvordan det går med virksomhederne i kommunen. Generelt var 2017 nemlig et godt år.

- Det er en generel tendens, at det går godt - særligt for håndværkervirksomhederne. Det er dem, der er flest af på listen, og dem som oplever den største vækst. Der er gang i mange store byggeprojekter i området, så der er meget arbejde. Faktisk oplever jeg, at flere kunne vokse endnu mere, hvis blot de kunne få arbejdskraft nok. Lige nu står mange håndværkervirksomheder og mangler uddannede håndværkere, siger John Mogensen til nyhedsbrevet.

Her er gazellerne
B & B Byg ApS, FaaborgBakkekildegaard Byens Tag ApS, Ringe

Bcm Transtech A/S, Broby

Faaborg Autoteknik ApS, Faaborg

Faaborg El ApS, Faaborg

Faaborg Jern ApS, Faaborg

Jack Foged A/S, Broby

Kirkeby & Thrane A/S, Broby

Kroghs El Teknik ApS, Broby

Moeskjaer ApS, Årslev

P.I.T. Hegn A/S, Ringe,

Rebra ApS, Faaborg

Ryslinge Tagdækning A/S, Kværndrup

Peter Thuesen Aps, Ryslinge

Vantinge VVS ApS, Ringe

Volstrup Tømrerforretning ApS, Ringe

Østerskov Byg ApS, Broby

Få konkurser

Det går også godt for flere af de lokale produktionsvirksomheder, men de vokser typisk ikke helt så meget, og derfor når de lige knapt op på gazelle-niveau, vurderer John Mogensen.

- Hvis produktionsvirksomhederne skal med på listen, skal de have nogle store ordrer, typisk nogle nye ordrer. Det er eksempelvis lykkedes for BCM Transtech i Broby og Faaborg Jern at komme ind på nye markeder og derved få væksten op, siger John Mogensen.

Endnu et udtryk for, at det faktisk går godt i kommunen er, at der på landsplan har været en del konkurser sidste år. Men den tendens ser ikke ud til at have ramt det faaborg-midtfynske.

- Jeg har ikke adgang til de aktuelle tal, men jeg har ikke indtryk af, at ret mange måtte gå konkurs sidste år. Det er også et udtryk for, at det går godt, siger John Mogensen til nyhedsbrevet.

Virksomheden, der har oplevet de højeste vækst er Faaborg El, der er vokset med 304,2 procent over de seneste fire år.

Sådan bliver man gazelle
En gazellevirksomhed skal have en årlig omsætning på mindst en mio. kroner eller 0,5 mio. kroner i bruttoresultat.Minimum fire regnskaber skal være offentliggjort.

Der skal være vækst i omsætning/bruttoresultat i hvert af regnskabsårene. Summen af det primære resultat skal være positivt.

Omsætningen/bruttoresultatet skal mindst være fordoblet i løbet af de seneste fire år.

Gazeller: Håndværkere har gode tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce