Garanti til hjerneskadede


Garanti til hjerneskadede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn Kommune garanterer samme gode rådgivning som Hjerneskaderådgivningen.

FAABORG-MIDTFYN: Senhjerneskadede vil fremover få den samme service og rådgivning, som de ville have fået, hvis kommunen stadig havde en aftale med Hjerneskaderådgivningen i Odense.

Det lover socialudvalgsformand Herdis Hanghøj.

- Vi har i kommunen også et tværfagligt team, der har mulighed for at lave en helhedsvurdering af, hvad vedkommende har brug for. Så det er lige så godt som hos Hjerneskaderådgivningen, fastslår hun.

Kommunen opsagde i slutningen af 2007 sin aftale med Hjerneskaderådgivningen for selv at varetage den nødvendige rådgivning af senhjerneskadede.

Retningslinjerne for denne rådgivning blev dog først endeligt formuleret i et udviklingsprojekt, som blev godkendt på et møde i Socialudvalget i onsdags.

Beklageligt

- Det er selvfølgelig beklageligt, at det først er blevet beskrevet nu. Men med det nye udviklingsprojekt står det klart for alle, hvordan man fremover skal gribe sagerne an, forklarer Herdis Hanghøj.

Hun understreger, at der ikke vil være dårligere rådgivning, end der ville have været i et samarbejde med Hjerneskaderådgivningen. Og det selvom der ikke er nogen kvalitetsstandarder.

- Folk skal selvfølgelig have hjælp inden for en overskueligt tidshorisont, men de nærmere omstændigheder omkring hjælpen er altid en individuel vurdering. Men vi vil altid gøre det, der er bedst for borgeren. Så servicen er lige så god, understreger socialudvalgsformand Herdis Hanghøj.

Kommunen vil ifølge sit nye udviklingsprojekt fremover trække på den Nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation VISO, hvis der er særlig komplicerede sager om senhjerneskadede.

Risiko for tab af viden

VISOs rådgivning er nemlig gratis at benytte for kommuner, og organisationen har mulighed for at trække på specialviden fra blandt andre Hjerneskaderådgivningen.

Men der er også en risiko forbundet med udelukkende at trække på viden fra VISO i stedet for Hjerneskaderådgivningen.

- Hvis alle kommuner gjorde som Faaborg-Midftyn, ville steder som Hjerneskaderådgivningen i Odense få svært ved at løbe rundt. Og så ville vi heller ikke kunne indhente viden fra stedet, og den høje faglighed risikerer at gå tabt, forklarer kontorchef i VISO, Bo Beck.

Han opfordrer derfor til, at kommunen tænker sig godt om, før den træffer beslutningom, hvordan den vil prioritere pengene.

På baggrund af en beregningsmodel fra Videnscenter for Hjerneskade anslås det, at Faaborg-Midtfyn Kommune aktuelt har 384 borgere med en hjerneskade. Det forventes, at der årligt kommer 102 nye borgere med senhjerneskade, hvoraf 61 har behov for rehabilitering.

Garanti til hjerneskadede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce